Topmenu

160 unge konkurrerer om NM-plasser

100 elektrikere og 60 telekommunikasjonsmontører fra hele landet, mange av dem lærlinger, har kjempet om en plass i norgesmesterskapet i de to fagene på Eliaden.

–Kvalifiseringen ble gjennomført med to runder teorioppgaver på internett. Etter andre runde, som ble gjennomført i mars, har ti deltakere i elektrikerfaget og seks i telekommunikasjonsmontørfaget kvalifisert seg til finalen. Disse skal gjennomføre praktiske oppgaver på 20 timer foran et stort publikum på Eliaden.

I NM-finalene skal deltakerne også konkurrere om plass i WorldSkills, fotograf John Petter Reinertsen.

I NM-finalene skal deltakerne også konkurrere om plass i WorldSkills, fotograf John Petter Reinertsen.

Nivået på deltakerne er svært høyt, sier Svein Harald Larsen, fagsjef for utdanning i Nelfo. –Erfaringsmessig er de som er best teoretisk også sterkest i de praktiske oppgavene. I NM blir det typiske installasjonsoppgaver. Deltakerne skal også feilsøke og programmere.

Det er ikke nødvendig å være lærling for å delta i NM. Det er alderskravene i WorldSkills (VM) som gjelder. Vinnerne i de to fagene på Eliaden går videre til det internasjonale mesterskapet. Deltakerne i elektrikerfaget må være under 21 år, mens deltakerne i telekommunikasjonsfaget kan være 24 år.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen