Topmenu

Åpnet havvindparken Sheringham Shoal

Åpningen ble utført fire år etter at det ble gitt konsesjon, og tre år etter at byggingen startet. –Statoil har vist at vi har evne til å utnytte 40 år med ledende kompetanse fra olje- og gassvirksomhet til havs til bygging av havvindparken Sheringham Shoal. Vi og vår partner Statkraft har hatt et godt samarbeid med britiske myndigheter, lokalsamfunnet og leverandørene. Jeg er stolt over at vi nå, takket være denne fellesinnsatsen, kan levere ren energi til britiske husstander i flere tiår framover, sier Statoils konsernsjef Helge Lund.

–Fullføringen av Sheringham Shoal er en milepæl som bygger på Statoil offshore-erfaring og Statkrafts kompetanse som Europas største produsent av fornybar energi. Elektrisiteten som produseres bidrar i betydelig grad til den ambisiøse britiske planen om å øke bruken av fornybar energi og skape lokale arbeidsplasser og vekstmuligheter, sier Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

- Vi må få fart på økonomien igjen, og en sterk vekst i hjemmeprodusert, ren, fornybar energikapasitet er avgjørende for å oppnå dette, sier den britiske statssekretæren for energi og klimaendring, Edward Davey.

- Sheringham Shoal vil spille en viktig rolle ved å forsyne 200.000 husstander med elektrisitet, og skape arbeidsplasser i lokalsamfunnet. Dagens åpning viser også styrken av de strategiske forbindelsene mellom Storbritannia og Norge. Investering i den britiske energimiksen må komme fra stadig nye og ulike kilder, og dette prosjektet er et utmerket eksempel på dette, sa han videre.

Den lokale Scira- organisasjonen i North Norfolk har forberedt seg på overtak av driften de siste tre årene, og har nå omkring 40 fast ansatte fra lokalsamfunnet som skal drive og vedlikeholde vindparken. Fullføringen av havvindparken Sheringham Shoal betyr at Storbritannia nå har mer en 2GW vindenergikapasitet i drift og opprettholder posisjonen som ledende i verden på installerte havvindanlegg.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen