Topmenu

Åpnet verdens største hurtigladepark

Mandag 19. januar åpnet verdens største park med multistandard hurtigladere for alle typer elbiler. På Grønt Energipunkt Danmarks plass i Bergen kan 14 biler hurtiglade samtidig.

I august ga Transnova støtte til etablering av et ladeknutepunkt på Danmarks plass i Bergen. BKK, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune står bak prosjektet.

- Mandag ettermiddag ble Grønt Energipunkt Danmarks plass åpnet, og for første gang kunne 14 biler hurtiglade samtidig, sier prosjektleder i BKK, Odd Olaf Askeland, foto: BKK.

– Mandag ettermiddag ble Grønt Energipunkt Danmarks plass åpnet, og for første gang kunne 14 biler hurtiglade samtidig, sier prosjektleder i BKK, Odd Olaf Askeland, foto: BKK.

- Skulle det vise seg at interessen for å benytte ladeparken er så stor at bilistene ofte må stå i kø for å få lade, har vi lagt klart kabler til ytterligere sju ladepunkter. Totalt kan det da lade 21 biler her samtidig når Grønt Energipunkt Danmarks plass er fullt utbygd. Når vi etablerer de siste sju ladepunktene er imidlertid avhengig av etterspørselen, sier Askeland.

BKK skal drifte ladestasjonene på Danmarks plass, og for å gjøre det enkelt å betale for lading av bilen, har BKK valgt å ta i bruk betalingsapplikasjonen Bilkraft, utviklet av Giant Leap. Appen er tilgjengelig i App Store og Google Play.
- Vi har lagt oss i det nedre prissjiktet. Det koster 10 kroner i oppstart, og 2,50 kroner per fullførte minutt på 50 kW-laderne. For Type 2-laderne med 22 kW er minuttprisen 1 krone, siden dette er semihurtigladere som bruker lengre tid, sier Askeland.

Han håper den nye ladeparken vil bidra til å gjøre ladbare biler enda mer brukervennlige.
- BKK ønsker å være med og legge til rette for at flere kan kjøre utslippsfritt. Jeg håper Grønt Energipunkt Danmarks plass blir tatt godt imot, sier Askeland.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen