Topmenu

Beckhoff Automation er i vinden

Beckhoff Automation AS er ble etablert i 2010, og er et datterselskap av tyske Beckhoff, som har 2900 ansatte på verdensbasis. Den norske avdelingen har hatt en fornuftig reise, og liker selv å kalle seg innen en annengenerasjons kontrollsystemleverandør. Beckhoff vil nå ta det virkelige steget inn i energibransjen, og tilbyr konkurransedyktige systemer på linje med de store, etablerte leverandørene.

– Begrepet annengenerasjons kontrollsystemleverandør blir mer og mer synliggjort, også innenfor de populære standardene i Industri 4.0 og Internet of things. Industri 4.0 er blitt et politisk begrep i Tyskland, som den fjerde teknologirevolusjonen. Denne smelter sammen IT, telekom og automatisering i en plattform, forteller grunnlegger Einar Bråthen.

Da Angela Merkel besøkte Beckhoffs stand under Hannover-messen i 2014, fortalte Hans Beckhoff følgende om denne revolusjonen: ”Her har vi vært i 10 år. Kontrollteknologien vår har migrert inn i en og samme boks.”

– Dermed støtter den også disse teknologiene som har blitt politiske begreper, først i Tyskland, som OPC Foundation – en valgt standard i Industri 4.0 for å flytte data fra kontrollsystemene og opp i skyen. Og hvorfor har OPC UA blitt en valgt standard? Jo, den er enhetlig, plattformuavhengig, og har en høy grad av sikkerhet integrert i dataflyten, helt fra produksjonsgulvet og opp til lagringen av data i skyen. Microsoft har uttalt at fremtiden ikke er lisensiering, men salg av tjenester i deres egen sky, hvor brukerne kan kjøpe et abonnement ut fra behovet de har, forklarer Bråthen.

Det vil si at et kraftselskap kan overvåke en tjeneste på en helt annen måte ved at de bruker skytjenester, der maskinutstyret kan rapportere til systemet. Dette kommer nå også innenfor energi og kraft, gjennom avanserte løsninger til industrien. Om ikke alle er kjent med produktene til Beckhoff, så bruker mange noe tilsvarende fra andre leverandører, som de kanskje har i en kraft- eller nettstasjon.

Les mer i Volt nr 3 – 2016

Rasmus Mikkelsen og Einar Bråthen i Beckhoff Automation er i vinden for tiden.

Rasmus Mikkelsen og Einar Bråthen i Beckhoff Automation er i vinden for tiden.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen