Topmenu

Bedre forsyningssikkerhet rundt Stjørdal

I Trøndelag er NTE Nett inne i sluttfasen på et større prosjekt for å forbedre forsyningssikkerheten i området rundt Stjørdal. De bygger om fra 66 kV til 132 kV, og både renoverer og bygger trafostasjoner. Linka AS legger kablene som Nexans Norway har levert.

I tillegg til renovert trafostasjon på Øireina bygges det nytt på Sutterø. Det blir lagt 145 kV høyspenningskabel TSLF 1 x 800 mm2 mellom Eidum trafostasjon og Øireina trafostasjon. Dette er 4,5 kilometer kabel som erstatter 66 kV-linja som er i dag.

Det trekkes også 4,3 kilometer ny 145 kV høyspenningskabel mellom Øireina og Sutterø. Den trekkes i OPI-kanal, som har vært bygget over flere år. Det trekkes også ca. 12 000 meter med TSLF 3 x 240 mm2 i OPI-kanalen. I tillegg legger NTE Nett mange kilometer 22 kV-kabler i jord, og river mye luftlinje i området Eidum–Øireina.

Prosjektlederne Harald Farbu i NTE Nett og Asbjørn Svensli i Linka forteller om et stort kabelprosjekt som nå går mot slutten.

– Ja, dette er et stort prosjekt for NTE Nett, men det er nødvendig for å forbedre forsyningssikkerheten her i Stjørdal, som har vært helt i grenseland. Prosjektet ses også i sammenheng med den videre utbyggingen vi tenker nordover i årene fremover, mot Frosta og videre mot Skogn, forteller Farbu.

Les mer i Volt nr 7 – 2015

Prosjektlederne Harald Farbu i NTE Nett.

Prosjektlederne Harald Farbu i NTE Nett.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen