Topmenu

Det nye, store prosjektet for Aidon i Norge omfatter leveranse av 180 000 målere

Aidon har gått sammen med Ericsson for å levere Skagerak Netts AMS-løsning. Prosjektkontrakten ble underskrevet i begynnelsen av mai.

Den nasjonale utrullingen av AMS i Norge fortsetter i jevn fart, og for Aidon vokser størrelsen på ordrereserven: Skagerak Nett på Sør-Østkysten i Norge er det fjerde store nettselskapet i Norge som også valgte Aidons teknologi i sin AMS-løsning. I leveransen fungerer Aidon som underleverandør for Ericsson, som vant kontrakten for totalleveransen til Skagerak Nett. Dermed dekker Aidons prosjektansvar leveransen av sentralsystemet for måleravlesning, Aidons mesh-radiobaserte kommunikasjonsløsning, samt 180 000 smarte målere, såkalte Energy Service Devices (ESD). Det nye systemet introduseres mot slutten av 2016.

- Å bli valgt som teknologileverandøren for dette AMS-prosjektet tar vi som et tegn på tillit til vår teknologi og kompetanse. Løsningen gir den nødvendige fleksibiliteten og kapasiteten til å videreutvikle avansert smart grid funksjonalitet fremover, samtidig som den sørger for en pålitelig plattform for fjernavlesning, sier Thor-Erik Næss, administrerende direktør i Aidon, og legger til:

- Jeg er veldig fornøyd med det gode samarbeidet vi har hatt med Ericsson i løpet av anbudsprosessen. Vi fant hverandre med tanke på selskapskultur og gleder oss til implementeringen starter.

Administrerende direktør for Ericsson i Norge, Aksel Aanensen, bekrefter at Aidon var et naturlig valg da de evaluerte potensielle samarbeidspartnere.

- Da vi evaluerte potensielle samarbeidspartnere til vår løsning, var Aidon et naturlig valg. Kombinasjonen av en fremtidsrettet kommunikasjonsløsning, god tilpasning til NVEs tekniske krav samt fokus på fremtidig nettnytte var viktige elementer i evalueringen. Vi har svært positive erfaringer med samarbeidet så langt, og ser frem til videre samarbeid under prosjektperioden, sier Aanensen.

Fra venstre: Ronny Brudeseth, Eltel Networks, Geir Kulås, Skagerak Nett, Aksel Aanensen, Ericsson og Thor-Erik Næss, Aidon.

Fra venstre: Ronny Brudeseth, Eltel Networks, Geir Kulås, Skagerak Nett, Aksel Aanensen, Ericsson og Thor-Erik Næss, Aidon.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen