Topmenu

Eidsiva Nett og Aidon har signert kontrakten for AMS

Fredag 3. oktober signerte Eidsiva Nett og Aidon kontrakten for levering av en løsning som medfører installasjon av AMS hos 143 000 nettkunder.

FRA VENSTRE: Thor-Erik Næss, Administrerende direktør, Aidon i Norge, Leif Henning Asla, Styreleder, Eidsiva Nett AS, Timo Chrons, CEO, Aidon, og Morten Aalborg, Administrerende direktør, Eidsiva Nett AS.

FRA VENSTRE: Thor-Erik Næss, Administrerende direktør, Aidon i Norge, Leif Henning Asla,
Styreleder, Eidsiva Nett AS, Timo Chrons, CEO, Aidon, og Morten Aalborg,
Administrerende direktør, Eidsiva Nett AS.

Eidsiva Nett AS eier og driver regional- og distribusjonsnettet i Hedmark og Oppland.

I tillegg til smarte strømmålere, omfatter kontrakten kjøp av system for måleravlesning (Aidon Gateware), samt tilhørende IT-systemer og tjenester tilknyttet prosjektgjennomføringen.

Samtidig som at alle regulatoriske krav til AMS blir oppfylt, gir den nye løsningen Eidsiva Nett muligheter til å implementere ny, avansert funksjonalitet for drift og overvåking av distribusjonsnettet. Dette inkluderer blant annet nettstasjonsovervåking, overvåking av kvalitet på energileveranse og jordfeildeteksjon for hver husstand. I sum gir dette Eidsiva Nett et godt verktøy for å sikre en pålitelig strømforsyning med god kvalitet til sine kunder. Samtidig vil løsningen representere driftsbesparelser for Eidsiva Nett.

- Signering av denne kontrakten med Aidon er en viktig milepæl for oss. Etter en omfattende evaluering og forhandlingsperiode er vi nå klare for å starte selve prosjektet. Resultatet vil bli en moderne AMS-løsning som gir oss en sanntidsforståelse av lavspenningsdistribusjonsnett vårt, sier Morten Aalborg, direktør i Eidsiva Nett.

- Jeg vil takke Eidsiva Nett for deres fremtidsrettede tilnærming som har satt høye krav til funksjonalitet og ytelse for løsningen. Ved gjennomført prosjekt vil dette være en av de mest avanserte Automatiske måler- og styringssystemer i Europa, sier Thor-Erik Næss, administrerende direktør i Aidon i Norge. Verdien av kontrakten er 160 millioner NOK. Eidsiva planlegger utrullingen av nye målere i 2016.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen