Topmenu

Eksperter på veiløst terreng

Helikopterselskapet Heli-Team er en viktig aktør i kraft- og kommunikasjonsutbyggingene i de tre nordligste fylkene. Gjennom 26 år har de opparbeidet seg en betydelig kompetanse på den nord-norske geografien, og de deltar i flere store prosjekter for kraftbransjen fremover.

Selskapet har hovedbase i Harstad, med Brønnøysund og Kirkenes som ytterpunkter. Selskapet er også lokalisert på Svalbard. Heli-Team eier seks maskiner, med løftekapasitet fra 950 kilo til to tonn.

Daglig leder Bente Slåtto Steien forteller at de har mye arbeid i årene som kommer:

– Her i regionen skal Statnett gjøre noen store kraftutbygginger på hovednettet. De skal foregå i inntil åtte år, og vi har foreløpig fått kontrakt på de fire første. Parallelt bygger Troms kraft sine linjer med komposittmaster, som er det første linjestrekket av denne typen i Norge. Vi har også fått inn et prosjekt der vi skal være fire år på Svalbard. Det skjer veldig mye i nord, og nordområdesatsingen er også mye mer enn olje og gass.

Hun forteller om store avstander, i et område som går gjennom flere klimatiske soner.

– Flytiden fra Harstad til Kirkenes er for eksempel tre timer hver vei. Det går en hel arbeidsdag bare for å gjøre en liten jobb der oppe. Og det kan være mye vær og vind på turen. Grunnen til at vi satser bare her i Nord-Norge, er at vi skal bli gode på dette området, sier hun.

Les mer i Volt nr 7 – 2014

Daglig leder Bente Slåtto Steien og pilot Sondre Nordseth har opparbeidet seg en betydelig kompetanse på den nord-norske geografien.

Daglig leder Bente Slåtto Steien og pilot Sondre Nordseth har opparbeidet seg en betydelig kompetanse på den nord-norske geografien.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen