Topmenu

Elektronisk betaling av anleggsbidrag

Som første Powel Elsmart kunde mottok Agder Energi (AE) Nett AS nylig sin første innbetaling av anleggsbidrag elektronisk. Med innføring av betaling over internett går selskapet i fronten for modernisering og forenkling av prosesser innen nettselskaper. AE Nett har gjort den nye elektroniske betalingsløsningen tilgjengelig for de fleste kunder med behov for å knytte seg til, eller å utføre endringer i nettet.

Powel Elsmart er løsninger som understøtter arbeidsprosessene for nettilknytning. En av disse er Kundefaktura, en løsning som akkumulerer opp kostnader i forbindelse med tilkobling, ombygging eller rivning av anlegg. Akkumuleringen resulterer i anleggsbidraget, som er den summen kunden må betale til nettselskapet for å få arbeidet utført.

Hos Agder Energi Nett, Norges fjerde største nettselskap, var det ønsket om en mer effektiv prosess som drev innføringen av elektronisk betaling. Her så de tidlig mulighetene og fordelene, og i dag er denne betalingsmuligheten tilgjengelig for alle enkeltkunder som skal betale anleggsbidrag opp til 50.000 kroner.

- I tillegg til at kundene nå raskere kan tilknyttes nettet har vi fått en mye mer effektiv og ryddigere arbeidsprosess hos oss, sier Knut L. Kjelland i AE Nett. Hvert år sender vi ut i overkant av 2.000 tilbud, og vi kommer til å spare mye tid og arbeid med elektronisk betaling.

I januar 2015 innførte de elektronisk utsending av faktura, og i august tok de i bruk muligheten for å betale anleggsbidrag med kort. Det tok ikke lenge før de fikk sin første betaling over nettet, og i løpet av kun et par uker har rundt hundre kunder benyttet seg av muligheten.

Den nye løsninger er utarbeidet av Powel i samarbeid med Agder Energi Nett og er en påbygningsmodul til Elsmart Kundefaktura.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen