Topmenu

En lys dag hos Lysfix

Lysfix er en stor aktør innen vei- og gatelys i Rogaland. Sandnes-selskapet har oppdrag for både offentlige og private virksomheter, og har Lyse som en av sine største kunder. Nå har de etter en lang utviklingsprosess akkurat mottatt en ny bil fra Eurolift AS som skal gjøre hverdagen for montørene mer effektiv og enklere. Nyvinningen er både spennende og banebrytende.

Etter oppstarten for 15 år siden har Lysfix gått fra å være et enmannsfirma som skiftet lyspærer for e-verkene, til et AS med syv ansatte og “alle rettigheter”. De har hele veien holdt fokus på det de kan, og har rendyrket satsing på veilys, selv om de også gjør litt installasjon for å ta vare på bredden i faget.

– Veilys er spesielt. Det finnes veldig mange gamle anlegg med dårlig dokumentasjon. Du har stort behov for lokalkunnskapen som du etter hvert opparbeider deg. Dette er også et lite hjertesukk med tanke på de korte vedlikeholdskontraktene som blir lagt ut fra kommunene i dag. Man tar ikke vare på kunnskapen hvis man bytter folk hvert tredje år, sier grunnlegger og daglig leder i Lysfix, Tore Gjesteland.

– Vi jobber i anlegg som har 100 års historie. Selv om det ikke er mye igjen av det originale, så er det opplagt mye gammelt, spesielt i sentrumskjernene. Vi føler at vi er godt kjent, men opplever av og til å måtte lete fortsatt. Derfor er vi glade for at kontrakten vi har med Lyse, har en varighet på fem år. Det er i alle fall nesten dobbelt så lenge som mye av det andre vi hører om rundt omkring. Og så er det opsjon på utvidelse, så det er mulig vi får være med enda litt lenger, smiler han.

Men nå har Lysfix altså investert i en helt ny bil, og både Gjesteland og Eurlolifts Henrik Domre er ganske stolte av resultatet.

– De er jo verktøyet vårt, disse lift-bilene. Det viktigste og dyreste verktøyet. Å investere dyrt for korte perioder er ikke gunstig, men vi har valgt å satse litt, både med tanken på den perioden vi er inne i, men også for å ruste oss for konkurranse videre. Vi har tenkt å holde på med dette i mange år, forteller Tore Gjesteland.

Les mer i Volt nr 8-2015

Nå har Lysfix investert i en helt ny bil, og både Tore Gjesteland i Lysfix AS og Eurlolifts AS Henrik Domre er stolte av resultatet.

Nå har Lysfix investert i en helt ny bil, og både Tore Gjesteland i Lysfix AS og Eurlolifts AS Henrik Domre er stolte av resultatet.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen