Topmenu

Energiseminaret – 2015

Energiseminaret på NMBU er et to dagers event som jakter på løsninger og nytenking innen fornybar energi. I 2014 hadde seminaret i overkant av 200 fornøyde deltagere fra nært og fjernt, og denne suksessen ønsker de frivillige å gjenta i 2015.

Seminaret vil igjen samle landets studenter, klimainteresserte og relevant næringsliv til et inspirerende arrangement med foredrag og idéverksteder. Energiseminaret 2015 holdes fredag 6. og lørdag 7. mars.

Bakgrunnen for Energiseminaret er de tydelige parallellene man ser mellom fortsatt uløste klimautfordringer og et stadig økende energibehov. Gjennom hele arrangementet ønsker seminaret å styre unna dommedagsprofetier og heller rette alt fokus mot muligheter: Hva skal vi satse på innen fornybar energi? På hvilken måte kan det tilrettelegges for et mer bærekraftig samfunn? Hvordan kan allerede eksisterende ressurser utnyttes bedre? På veien mot disse svarene skal Energiseminaret vise studenter på tvers av studieretninger og studiesteder at energiutvikling er et spennende felt, hvor det skjer mye og hvor det er store muligheter for ferdigutdannede.

Energiseminaret har et mål om å være et løsningsorientert seminar, og har spesielt fokus på åpenhet og nytenking. Med dette menes det at seminaret vil gjøre det mulig å se energispørsmålet fra alle sider, og på den måten unngå å bli styrt av ideologi eller forutinntatte meninger. Arrangørene har tro på at et samarbeid mellom politikere, næringslivet, økonomer, ingeniører, miljøaktivister og studenter er nettopp det som må til for å løse utfordringene vi står ovenfor.

Seminaret sparkes i gang av en åpningstale med Marius Holm fra Zero, før det tilbys en rekke spennende aktiviteter som debatt rundt solenergi, innovative løsninger innen bølgekraft, presentasjon av fremtidens byer ved Hurdal Økolandsby og masse mer. Det er også flere parallelle økter, slik at du kan finne den aktiviteten som passer deg best. Seminaret ønsker å knytte sammen studenter fra hele landet og det hele vil på lørdag resultere i et idéverksted hvor deltagerne kan samarbeide om å løse oppgaver knyttet til fremtidens energiutfordringer.

Følg Energiseminaret på Facebook og meld deg på via www.energiseminaret.com. Påmeldingsfrist for seminaret inkludert middag er 19. februar, men det vil også bli mulig å melde seg på helt frem til seminarhelgen.

Link til programmet:

http://energiseminaret.com/program2015/

Link til informasjon om de ulike foredragsholderne:

http://energiseminaret.com/arets-foredragsholdere/

Energiseminaret - 2015_inne

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen