Topmenu

Enklere arbeidshverdag

Statnetts ledningsområde Bjerkvik driver befaring og vedlikehold over et stort geografisk område i Nord-Norge. Nå har de ti ansatte fått en ny terrenggående maskin som vil gjøre arbeidshverdagen enklere.

– Den nye maskinen har vi tenkt å bruke til ulike operasjoner, men aller mest vil den være nyttig i havarisituasjoner, når det har gått ras eller lignende. Vi kan bruke den til å dra fra hverandre master, montere og demontere linjer, og ta strekk, forteller Jan Erik Ingebrigtsen, som er energiteknikker for Statnett i Bjerkvik.

Maskinen har en kran som rekker ca. 15 meter opp, og 12 meter ut. En passelig stor kran for å kunne løfte av og på utstyr på kassen, og som ikke er større enn at maskinen er både smidig og fleksibel i bruk. Maskinen har også to vinsjer: en kraftig på 10 tonn bak, og en på 3,5 tonn som er flyttbar, og kan brukes både foran og bak.Den kan løfte utstyr på 2,5 tonn oppi kassa og ta med ut på lokasjon, eller man frakte med seg en liten hvilebu på planet.

– Den vil gjøre hverdagen enklere når det har skjedd noe i områder vi kan komme til med maskin. Av og til er vi helt avhengige av helikopter, og må ha flybart utstyr, sier Ingebrigtsen.

Han forteller at dette er første anskaffelsen de gjør av denne typen maskin.

– Vi har hatt kraftig terrengkjøretøy med sterk vinsj før, men denne er gammel, og tilfredsstiller ikke miljøkrav verken for fører eller omgivelsene, så det er et stort fremskritt hvis den nye viser seg å være like sterk. Det er mye mer komfort i denne, og man slipper å bli eksponert for eksos, olje og støy. Motoren går reint og stille, og inne kan man til og med høre på radio!

De har i mange år ønsket å bytte ut den gamle maskinen, og når det ble bevilget penger, tok det en stund å bestemme seg for hvilken maskin man skulle gå for, hvilket utstyr, og hvordan det skulle være montert.

Les mer i Volt nr 9 – 2015

– Maskinen er laget med skreddersøm ut fra en grunnpakke, og så har vi valgt noe utstyr som ble montert, og gjort enkelte endringer underveis, ut fra egne og andres erfaringer, sier Jan Erik Ingebrigtsen, energiteknikker for Statnett i Bjerkvik.

– Maskinen er laget med skreddersøm ut fra en grunnpakke, og så har vi valgt noe utstyr som ble montert, og gjort enkelte endringer underveis, ut fra egne og andres erfaringer, sier Jan Erik Ingebrigtsen, energiteknikker for Statnett i Bjerkvik.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen