Topmenu

Ericsson går nye veier

Ericsson er blant de verdensledende aktørene innen telecom. De ser nå mulighetene til å bruke sin erfaring og kompetanse innen nye områder, og blant disse er energibransjen. De har nå inngått avtale om å installere to millioner AMS-målere i Sverige, Finland og Estland, og legger ikke skjul på at Norge er et spennende marked.

– Det var egentlig et forsøk i regionen jeg jobber i. Vi var blant de første som prøvde oss utenfor telecom-bransjen, forteller Lars Nielsen, dansken som er Head of Technology in Ericsson’s Customer Unit Industry and Society. Vi møter ham til en prat i Tallin, Estland, i forbindelse med kontrakten med Elektrilevi.

Først gjorde de en undersøkelse på hvilke bransjer som kunne gjøre bruk av deres kompetanse og løsninger. Av de ca. 140 bransjene de undersøkte, fant de ut at offentlig sikkerhet, transport- og utilitybransjen, var de tre områdene som kunne ta i bruk deres kompetanse.

– Det var i alle fall vår teori på det tidspunktet. Og vi dannet da en gruppe i vår region som vi kaller industry and society som gikk inn og jobbet med disse bransjene. Hvis du spør meg, har det vært en suksess, sier Nielsen, og fortsetter:

– Ericsson synes også det har vært en suksess. Så suksessfullt at det for et halvt år siden ble bestemt at de resterende ni regionene også skulle begynne å bygge kompetanse på dette området. Så dette har blitt et globalt prosjekt.

– Energibransjen er ett av disse satsingsområdene, har jeg forstått?

– Ja, man kan faktisk si at det er det viktigste. Det er den bransjen jeg mener ligner mest på den telecom-bransjen vi kommer fra. Malen er ganske lik i de fleste land på dette området, sier han.

– Og dere tilbyr en totalpakke med både hardware og software?

– Det er korrekt. Vi har et turn key-ansvar, så vi er prime integrator. Det er en modell vi bruker i stort sett alle bransjene vi går inn i, og som har blitt svært godt mottatt. Det at vi er uavhengige i hardware-delen, er positivt. Vi ser på den konkrete saken, og hva som er best der. Vi er i en fri stilling og kan velge hva som helst, forteller Lars Nielsen.

Les mer i Volt nr 8 – 2014.

–  Vi kan lage turn key-løsninger hvor vi tar alt ansvar. Dette gjelder også drifting i ettertid. I energibransjen lager man ofte lange driftsavtaler, gjerne ti år med opsjon på nye ti år. Dette er nytt for oss, men det er vi med på, sier Lars Nielsen, som er Head of Technology in Ericsson’s Customer Unit Industry and Society.

– Vi kan lage turn key-løsninger hvor vi tar alt ansvar. Dette gjelder også drifting i ettertid. I energibransjen lager man ofte lange driftsavtaler, gjerne ti år med opsjon på nye ti år. Dette er nytt for oss, men det er vi med på, sier Lars Nielsen, som er Head of Technology in Ericsson’s Customer Unit Industry and Society.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen