Topmenu

Ett år med havvindkraft fra Sheringham Shoal

Det er vell ett år siden havvindparken Sheringham Shoal Offshore Wind Farm ble åpnet av kronprins Haakon. Til nå har den norskeide vindparken produsert 1,2 TWh fornybar energi.

Siden åpningen har organisasjonen som har ansvar for drift og vedlikehold av parken konsentrert seg om å sørge for høy tilgjengelighet på anlegget for å kunne få mest mulig kraft av vinden. Rekorden for kraftproduksjon i løpet av ett døgn ble satt 17. september, da de 88 turbinene produserte 7,3 millioner kilowattimer.

Til nå har vindparken produsert 1,2 TWh fornybar energi, og hatt en tilgjengelighet på 93 prosent det siste året.

Til nå har vindparken produsert 1,2 TWh fornybar energi, og hatt en tilgjengelighet på 93 prosent det siste året.

–Det er tilfredsstillende å se så gode resultater av den grundige innsatsen vi legger ned i å drive vindparken. Dette er fortsatt en ung bransje, og vi jobber kontinuerlig med å bli mest mulig effektive, ved øke produksjonen samtidig som vi reduserer kostnadene. Til nå har vindparken produsert 1,2 TWh fornybar energi, og vi har hatt en tilgjengelighet på 93 prosent det siste året. Det er tydelig at det har noe for seg å høste energi av havvindene utenfor den engelske kysten, sier kraftverksjef Jason Halsey ved Sheringham Shoal.

Sheringham Shoal eies av Statkraft og Statoil i felleskap gjennom joint-venture selskapet Scira Offshore Energy Limited. Statkraft overtar som operatør av kraftverket i januar 2014.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen