Topmenu

Gamle HQL-armaturer skiftes ut

Det jobbes intenst med energieffektiviseringsprosjekter blant kommunene på Sunnmøre. I regi av Sunnmøre Regionråd har man gått sammen og bedt om priser fra aktørene i bransjen på hele 12.552 LED armaturer (av totalt 14.000 for hele Sunnmøre).

Etter omfattende evalueringer falt valget på CREE Lighting LEDway Road som er et velprøvet armatur og leveres av EnergyOptimal. Dette er den klart største kontrakten om levering av LED-gatelys som er inngått så langt i Norge. Prosjektleder Einar Haram i Sunnmøre Regionråd har store ambisjoner for energieffektivisering i regionen. Han er nå godt tilfreds med at denne viktige milepelen med LED-gatelys er nådd, etter flere år med grundige utredninger.

Tafjord_ÅlesundDe nye LED-gatelysene fra CREE Lighting er vesentlig billigere i drift og gir bedre lys enn dagens HQL-armaturer. Vi har forventer besparelser på bortimot 60 til 70 prosent av energien vi bruker på denne typen belysning i dag, sier Haram. I tillegg får vi betydelig lavere vedlikeholdskostnader ved at levetiden på LED-gatelys er svært lang. I løpet av levetiden på rundt 25 år forventer vi at regionen vil kunne spare rundt 90 millioner kroner bare i reduserte vedlikeholdsutgifter. Selv om investeringen er stor regner vi med at den er tilbakebetalt i sin helhet i løpet av få år, avslutter Haram.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen