Topmenu

Göteborg Energi inngår driftsavtale med Tieto

Göteborg Energi har etter gjennomføring av en anskaffelses-prosess valgt å outsource IT-driften til Tieto. Avtalen går over en periode på fem år og har en kontraktsverdi opp mot 400 millioner kroner. De viktigste tjenesteområdene er datasenter (IT-infrastruktur, kommunikasjon og applikasjonsdrift), dokumenthåndtering, servicedesk og ny samarbeidsplattform.

IT-miljøet til Göteborg Energi vil konsolideres inn i et toppmoderne datasenter i Sverige hvor Tieto overtar driftsansvaret for de fleste av Göteborg Energis forretningskritiske systemer. Samtlige tjenester oppfyller de strenge kravene til sikkerhet på det svenske energitjenestemarkedet og lar Göteborg Energi fleksibelt tilpasse kapasitetsbehov for å møte etterspørselsendringer. Driftsavtalen omfatter overføring av personell fra Göteborg Energi til Tieto som vil skje i løpet av 2016.

- Dette er et viktig skritt videre når det gjelder å fornye vår virksomhet og måten vi skal jobbe på fremover. Driftsavtalen medfører at vi sparer ressurser, øker vår effektivitet og fokuserer på vår kjernevirksomhet for å levere bærekraftige energiløsninger til våre kunder i regionen, sier Christer Lindström, CIO i Göteborg Energi.

Göteborg Energis 1100 ansatte vil også kunne benytte seg av en ny samarbeidsplattform, som vil bli utviklet av Tieto på en Tieto Public 360° og SharePoint-basert plattform. Overgangen til det nye IT-miljøet vil bli ferdigstilt i løpet av 2016.

- Vi er stolte over å forsterke vårt allerede tette samarbeid med Göteborg Energi. I tillegg til å levere applikasjoner, tar vi sammen ett neste skritt mot et langvarig partnerskap, med fokus på å oppfylle Göteborg Energis strategiske viktige mål, samt å realisere fleksibilitet og kostnadseffektivitet innen IT-drift fra første dag, sier Mats Jadesköld , Vice President, Strategic Sales i Tieto Sverige.

- Ved å automatisere og standardisere IT-driften, kan energiselskapene øke effektiviteten, redusere kostnader og ta et betydelig skritt frem mot modernisering av sin virksomhet. Avtalen med Göteborg Energi viser at Tietos skreddersydde og sikre tjenester driver digitaliseringen innenfor det nordiske energitjenestemarkedet, sier Cristina Petrescu, Vice President, Energy Utilities i Tieto.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen