Topmenu

Investerer for vekst

Norsk Wavin AS er en del av et stort internasjonalt konsern, og her til lands er de en betydelig aktør innen VVS, VA og kabelvern. De opererer i segmenter som samferdsel, kommunalteknikk, bygg, energiforsyning og telekommunikasjon. I disse dager er de i ferd med å modernisere fabrikken sin i Høland, der det foregår mye produksjon og innovasjon.

I tillegg til nevnte fabrikk i Høland har Wavin sitt norske hovedkontor på Karihaugen i Oslo, og salgskontorer i Porsgrunn, Bergen og Trondheim. Innen plast er de markedsleder på overvann, kabelvern og innomhus avløp.

I Norge har de blant annet levert til E18 fra riksgrense Sverige til Stavanger, E6 i Trøndelag, nye Vålerenga stadion, nasjonalanlegget i Holmenkollen og Telenor FTTH.

– Vår styrke er at vi er en totalleverandør både innom- og utomhus, og dette er byggherrer ofte opptatt av, sier fabrikksjef Christian H. Hornemann.

Alle fabrikkene i Wavin-konsernet sertifiseres i henhold til ISRS (International Safety Rating System), i regi av Det norske Veritas. Dette gjelder alle typer prosesser rundt sikkerhet i en fabrikk.

– Hvis man ikke kan ivareta sikkerheten, sier det også noe om kvaliteten ellers, for dette er første prioritet, sier fabrikksjefen.

Wavin investerer nå 80 millioner kroner i fabrikkene i Høland og i svenske Eskilstuna. Ombyggingen skal ferdigstilles i løpet av andre kvartal neste år.

– Vi er nå midt i planleggingsfasen for å bygge om fabrikkene. Dette gjør vi for å møte kapasitetsbehov, kvalitet og servicegrad i alle segmentene. Vi handler med store grossister, og der er punktlighet og nøyaktighet helt avgjørende. Vi ønsker å være førende på det punktet, samtidig som vi må ta høyde for at vi er i ferd med å gå inn i et vekstmarked, sier Hornemann, og fortsetter:

– Det unike med Høland er at vi er maksimum en time unna alle sentrallagrene. Da tenker jeg på Brødrene Dahl, Ahlsell, Heidenreich, Elektroskandia, Solar, Onninen, og så videre. Det er en stor styrke og veldig effektivt.

Investeringene de gjør i Høland er knyttet til de spesielle vekstmarkedene, som overvann, veibygging, infrastruktur rundt el-løsninger og telekom.

Wavin er også svært opptatt av innovasjon innen plastprodukter.

– Innovasjon har vært viktig for Wavin helt fra starten av. Vi har som mål at 20 % av omsetningen skal komme fra nye produkter, yngre enn fem år gamle. Vi streber hele tiden etter å ta det neste steget. Her i Høland produseres det rundt 200 nye, innovative produkter hvert eneste år. Vi har en spesialavdeling som kun lager spesialprodukter. Unike produkter som produseres for en spesifikk løsning, den ene gangen. I denne avdelingen er ingen dager like, forteller markedssjef Niklas Åkesson.

Mer i Volt 3-2017

Niklas Åkesson, Christian H. Hornemann og Tor Martin Garsjø.

Niklas Åkesson, Christian H. Hornemann og Tor Martin Garsjø.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen