Topmenu

Kombinasjonsverktøy fra Ridgid

Ridgid er et amerikansk selskap med lange tradisjoner innen rørindustrien. Nå har de også beveget seg inn på elektrosiden, og inntar nå det norske markedet med et banebrytende kombinasjonsverktøy for alle som jobber med kabel. Abiko er selskapets representant i Norge.

Ridgid ble etablert i en liten amerikansk by i 1921, og hadde innledningsvis bare ett produkt: en amerikansk, grov rørtang. På 60–70-tallet begynte de å kjøpe fabrikker rundt i verden. I dag produserer de både rørverktøy, rørinspeksjonskameraer og verktøy for elektrikere, og har blitt verdens største innen verktøy til rørindustrien. De har fabrikker i USA, Tyskland, Sveits og litt produksjon i Asia.

– Nå har vi begynt å se på andre markeder. Elektro er ganske nært beslektet, og press- og kappeverktøy er et stort marked, sier Atle Brustad hos Ridgid Scandinavia.

– Det som er viktig for Ridgid, er at når vi først kommer med noe nytt, skal det være noe som sier pang, og er litt revolusjonerende. Så da begynte vi å se på hva som kan forenkle hverdagen til dem som jobber med elektro. De trenger gjerne å kunne kappe og presse på samme tid, og istedenfor å dra på flere verktøy, hvorfor ikke kombinere dem? Så da utviklet vi RE-60, et kombinasjonsverktøy for å kutte kabler, presse kabelsko og stanse hull i stålskap. Verktøyet er aktuelt for alle som jobber med kabler, forteller Brustad.

Verktøyet har allerede fått god respons i resten av Europa og USA, mens det først introduseres i Norge nå i høst. Der kommer Abiko inn i bildet. De skal være grossist og ta hånd om lanseringen.

– Vi har jobbet med kabelsko, press og pressverktøy i 50 år. Vi sørger for at kundene får riktig kabelsko, tilpasset kabelen man skal presse på, og et pressverktøy som har riktig tilpasning. Slik får man ivaretatt både de elektriske funksjonene og sikkerheten, forteller Stener Arder i Abiko Norsk.

Les mer i Volt nr 9-2015

Atle Brustad hos Ridgid Scandinavia og Stener Arder i Abiko Norsk her med RE-60, et kombinasjonsverktøy for å kutte kabler, presse kabelsko og stanse hull i stålskap.

Atle Brustad hos Ridgid Scandinavia og Stener Arder i Abiko Norsk her med RE-60, et kombinasjonsverktøy for å kutte kabler, presse kabelsko og stanse hull i stålskap.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen