Topmenu

Krevende entreprenørarbeid i kraftbransjen

Brødrene Hals AS jobber på flere prosjekter, og har samtidig både beredskaps- og rammeavtale med Helgeland kraft. Daglig leder Bjørn Roger Hagen tror grunnen til at entreprenørene får stadig mer å gjøre i denne bransjen, er at kraftselskapene bygger ned sine egne anleggsavdelinger.

Entreprenørfirmaet med kontoradresse i Lierne er i dag involvert i tre anlegg som Helgeland kraft er byggherre for: Tangvik–Skåren, som ble spenningsatt i august; nye stålmaster og spennbukker på fjordspennet i Vistenfjorden; og den nye 132 kV-linja fra Skåren–Tilrem.

Blir dere ikke bundet opp med så mange oppdrag for Helgeland kraft?

– Det kan du kanskje si, men det er jo trygt for oss å ha denne rammeavtalen. Slippe å være på leting hele tiden. Og beredskapsavtalen hindrer oss ikke i å ta andre oppdrag. Der er det en responstid vi må forholde oss til, sier Bjørn Roger Hagen.

I de pågående prosjektene leverer Brødrene Hals en totalentreprise. De sprenger hullene som mastene skal stå i, de reiser mastene og utfører monterings- og strekkearbeid. Byggherren leverer materiell og står for prosjektledelse.

De 13 ansatte må være villige til å stå på. Det kreves en spesiell innstilling for å utføre en så stor grad av tungarbeid.

– I disse prosjektene er det mange håndpunkter. De må kaste opp stein for hånd, og legge igjen for hånd. De bærer utstyr mellom punktene, det er mye gåing og lemping. Moralen og motivasjonen er prisverdig, sier Hagen.

Skiftene består av åtte dager på og seks dager fri. Dette passer de fleste bra, også for de som har familie og små barn. Og de er ikke lenger unna hjemstedene enn at de kan sette seg i bilen og kjøre hjem om behovet melder seg.

Bjørn Roger Hagen sier at de skynder seg langsomt når det gjelder å utvide staben. De vil være sikre på at de har nok å gjøre, for permitteringer er lite gunstig.

Bjørn Roger Hagen sier at de skynder seg langsomt når det gjelder å utvide staben. De vil være sikre på at de har nok å gjøre, for permitteringer er lite gunstig.

Les mer i Volt nr 6 – 2014

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen