Topmenu

Lanserer drone-tjenester i samarbeid med Microsoft

Powel og Hålogaland Kraft tilbyr nå i samarbeid med Microsoft et nytt tjenestekonsept basert på bruk av droner, som vil kunne revolusjonere overvåkingen av teknisk tilstand på strømnettet. Dette er miljøvennlige tjenester som både erstatter bruk av helikopter og gir helt nye muligheter man ikke har klart å realisere med tradisjonelle metoder. Konseptet bygger på spesialkonstruerte droner i kombinasjon med skybasert programvare fra Powel utviklet på teknologiplattformene Microsoft Azure og Esri ArcGIS.

Dronene kan opereres uten visuell kontakt mellom flyger og drone, såkalt Beyond Line Of Sight (BLOS), og Hålogaland Kraft er sertifisert for både å fly og utdanne piloter for droneflyging BLOS.

Dette vil kunne gi store kostnadsbesparelser for nettselskapene, og vi vil i neste fase også kunne tilby tjenester til andre aktører enn nettselskapene. For å sikre at vi kan tilby tjenester med høy kvalitet og reell nytteverdi har vi det siste året testet dronene våre på ulike tjenester vi tenker å tilby. Vi har erfart at det er nødvendig med god kunnskap på de fagområder man tilbyr sine tjenester, og vi ser derfor primært kraftselskapene som vår målgruppe på kort sikt sier administrerende direktør Rolf Inge Roth i Hålogaland Kraft. Sammen med Powel får vi videreutviklet det operative konseptet og vi kan utvikle og levere stadig mer komplette løsninger basert på bruk av droner.

Vår «mobile first, cloud first» strategi innebærer at vi beveger oss fra tradisjonell leveranse av lokalt installert programvare til å levere komplette skytjenester. Tjenestekonseptet knyttet til droner som vi nå lanserer sammen med Hålogaland Kraft, blir et viktig ledd i Powels tjenestestrategi mot infrastrukturselskaper sier Kjetil Storset, direktør for Smart Infrastruktur i Powel.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen