Topmenu

LG CNS, vinner “Smart City Prosjekt” i Polens største nettselskap

OSGP Alliansen annonserte 1. oktober at Tauron Dystrybucja S.A, det største nettselskapet i Polen med over 5 millioner kunder, har valgt et multivendor OSGP basert system for sitt Smart by Wroclaw Project.

Konsortiumet er ledet ledet av OSGP Allianse medlem LG CNS Co Ltd i Korea, sammen med WorldIT Systems Ltd, Eltel Networks A/S og Eltel Olsztyn SA som vil installere interoperable OSGP målere fra NES Corporation i USA og APATOR SA i Polen. Systemet er bygget på NES AMI System, en prisbelønt OSGP basert smart grid infrastruktur. Prosjektet vil leveres komplett, ferdig installert og vil håndtere 330.000 sluttbrukere i Wroclaw, den største byen i det vestlige Polen og den fjerde største byen i landet.

Fra venstre, Vice President of LG CNS Smart Green Business Unit Jiseob Kim og CEO i Tauron Piotr Kolodziej.

Fra venstre, Vice President of LG CNS Smart Green Business Unit Jiseob Kim og CEO i Tauron Piotr Kolodziej.

«Dette prosjektet i Wroclaw er det første i Polen, der målere vil bli levert av to produsenter; APATOR og NES coporation. Det er også det største enkelt prosjektet i Polen så langt, «sier Piotr Kolodziej, president Tauron Distribution. «Målet med prosjektet er å gi kundene med muligheten for effektiv overvåking av strømforbruket, og bistå selskapet med neste trinn, å forbedre sin distribusjonsprosess.»

«Smart Grid-markedet er et viktig satsingsområde for LG CNS,» sier Jiseob Kim, visepresident i LG CNS Smart Green Business Unit. «Vi er glade for vårt største prosjekt i Europa, gjennom prosjektet med Tauron, og ser frem til mange flere AMS prosjekter i fremtiden. Det er en stor milepæl for konsortiet og for hele OSGP økosystemet. Gjennom en vellykket gjennomføring av prosjektet vil vi akselerere vår inntreden i smart grid markedet i Europa og i det lange løp har selskapet en strategi for å bli det ledende selskapet innen dette segmentet»

Tauron, som alle polske nettselskaper, må erstatte 80% av sine eksisterende målere med smarte målere innen 2020 og oppfyller polske regelverk og EUs regelverk. Smart byen Wroclaw prosjektet er det første skrittet for å møte dette mandatet. Når du er prosjektet er ferdig, vil nesten 5 millioner Tauron kunder og omtrent 16 millioner smarte målere i alt kunne benyttes i Polen som følge av EU’s 2020 mandat.

OSGP (The Open Smart Grid Protocol)
Open Smart Grid Protocol (OSGP) er en familie av spesifikasjoner publisert av European Telecommunications Standards Institute (ETSI) som brukes i forbindelse med ISO / IEC 14908-kontroll nettverksstandarden for smart grid applikasjoner. OSGP er optimalisert for å gi pålitelig og effektiv levering av styrings og kontrollinformasjon for smarte målere, direkte styrings- og kontrollmoduler, solcellepaneler, gatewayer og andre smart grid enheter. Med over 4 millioner OSGP basert smarte målere og enheter utplassert over hele verden er det en av de mest brukte smart målings- og smart grid nettverksstandarder.
NES Corporation vil støtter også IP v6, jordfeil og avansert smart grid funksjonalitet.

OSGP alliansen
OSGP Alliansen, ble grunnlagt i 2006 som Energy Services Network Association (Esna), en uavhengig global, non- profit forening som fremmer adopsjon av Open Smart Grid Protocol (OSGP) og relaterte tjenester og infrastruktur for smart grid applikasjoner . Medlemmene inkluderer nettselskaper, programvare-, maskinvare- og tjenesteleverandører, samt løsningsintegratorer som deler et felles mål og en visjon om å fremme åpne standarder for nettselskaper, smart grid- og smarte målesystemer.

Mer informasjon om OSGP Alliansen kan bli funnet på www.osgp.org.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen