Topmenu

Lysebotn 2 i rute

I overkant av 100 personer arbeider nå i Lysebotn med det nye kraftverket som skal være ferdig om tre år.

- Det er veldig godt at prosjektet er i rute både tidsmessig og økonomisk. Samtidig er det viktig å fortsatt holde trøkket og engasjementet oppe for å nå milepælene som ligger foran oss, sier prosjektleder Bjørn Roger Otterdal.

Det arbeides på fire fronter i Lysebotn med kraftstasjonshall, transformatorhall, avløpstunnel og trykktunnel i Lysebotn. De øverste 6-8 meterne av kraftstasjonen er tatt ut, og i midten av mars startet arbeidet med å sprenge seg mange etasjer nedover. I første omgang skal det sprenges ned til maskinsalnivået (10-12 meter), og deretter nedover til der vannet kommer ut av turbinene.

I midten av mai starter betongarbeidet inne i kraftstasjonen og da øker bemanningen med ytterligere 15 personer.

- Utsprengning av kraftstasjonen er prioritert fordi dette er avgjørende for videre framdrift av prosjektet. Vi må ha stasjonen ferdig for å kunne starte installasjon av mekanisk utstyr i henhold til plan. Hele kraftstasjonen skal være ferdig utsprengt i oktober, sier Bjørn Roger Otterdal.

– Utsprengning av kraftstasjonen er prioritert fordi dette er avgjørende for videre framdrift av prosjektet. Vi må ha stasjonen ferdig for å kunne starte installasjon av mekanisk utstyr i henhold til plan. Hele kraftstasjonen skal være ferdig utsprengt i oktober, sier Bjørn Roger Otterdal.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen