Topmenu

Med fokus på service

Med storkunder som NSB og ABB gjør Generator Solutions AS det godt innen salg og service på generatorer, generatorsett og elektromotorer. I Drammen har de både lager og verksted, i tillegg til at de sender sine fagfolk på oppdrag både rundt i landet og offshore. Produktene de selger er også svært relevante for energibransjen.

Det norske selskapet ble etablert 2009, med søsterselskaper i Stamford i England og St. Petersburg i Russland. Fra sine lokaler i Drammen selger de Stamford generatorer, Cummins generatorsett og motorer fra Høyer.

– I 2010 ble vi distributør av Stamfords ettermarkedsdeler, tilførte kapital, fikk serviceverksted og lager i Drammen. Dette året fikk vi også en AAA-rating, som vi har beholdt siden det. Da fikk vi også en servicekontrakt med Generator Technologies, altså Cummins’ generatorselskap. Da vi fikk dette på plass, begynte ting å skje, forteller daglig leder Geir Wessel.

I 2013 fikk de også lager av generatorer til Drammen, der de lagrer Marin og industri-generatorer for raske leveranser og prosjekter. Da gjorde de også en avtale med Høyer motor om å levere elektromotorer. I 2015 omsatte selskapet for 38 millioner, og i 2016 ble de distributør av Cummins generatorsett i Norge.

– Vi har service, som er nødvendig hvis man skal levere produkter. Å ha verksted og folk som skjønner produktene, skiller oss litt fra veldig mange andre som gjerne vil levere. Så vi kjenner produktene vi leverer svært godt, sier Wessel.

Generator Solutions har elektromotorer og alle slags generatorer, om det er vannkraft eller Marine industri-generatorer. De lager vedlikeholdspakker og generatorsett som de enten leverer fra lager eller bestiller fra fabrikk. De setter også sammen pakker ut fra hva kunden vil ha.

– Vi har noen store kunder, og den aller største er NSB, som har fulgt oss i mange år. ABB bruker oss på sine egne generatorer og elektromotorer, og vi er servicerepresentant for Cummins. Om de har plunder med generatorsett eller komponenter som er levert inn i anlegg, blir vi tilkalt, forteller Geir Wessel.

Cummins Power Generation er mest kjent for å produsere store dieselmotorer, men de har også generatorer, som er produsert under navnene Stamford og AVK. Disse blir satt sammen på Cummins’ fabrikker. Gode merker som er velkjent for kvalitet.

– Vi leverer generatorsett fra 12 KW og opp til 2750 KW. Det er forskjellige løsninger, enten bare på en ramme eller i containere, forskjellige slags utforminger på dem, lydisolerte eller helt åpne som går inn i maskinrom. De har også automatiske switcher, som er enkle og veldig brukervennlige. Ved bortfall av nett er det automatisk start på dem, forklarer han.

Les mer i Volt nr 5 – 2016

Daglig leder Geir Wessel og salgssjef Harald Berg

Daglig leder Geir Wessel og salgssjef Harald Berg

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen