Topmenu

Mer enn debatten om el-bilutfordringen

Med el-bilens store gjennombrudd på det norske markedet har den blitt «dingsen» nettoperatører også må forholde seg til i stadig større grad. Teknisk Ukeblads Smart Grid Summit var likevel en arena for å diskutere mye mer enn utfordringene som følger av den store el-bilbølgen.

Administrerende direktør Eirik Gundegjerde i Lyse Smart er blant dem som ser mulighetene framfor utfordringene – bare forbrukerne får noe smart mellom hendene.

–Og når vi kan få sanntidsdata fra målerne, begynner vi virkelig å snakke, sier Smart-sjefen, foto: Stian Olsson.

–Og når vi kan få sanntidsdata fra målerne, begynner vi virkelig å snakke, sier Smart-sjefen, foto: Stian Olsson.

–Det vi vet er at du aldri vil kaste bort smarthuset ditt når det først er på plass, sier Gundegjerde fra podiet.

Det er ved å tenke på hva kundene vil ha at Lyse for lengst er i gang med å «utvikle morgendagens infrastruktur» i lavere spenningsnivå. Det er der Lyse må ha kontroll, som Gundegjerde sier det, for at de skal kunne videreutvikle Smartly-konseptet sitt for smarte hus. Spørsmålet har vært hvordan de skal få det til.

–Vi begynte å se på smarte målere, men spurte oss hvor smarte de egentlig er. Det vi kom fram til var at de måtte være så åpne, konfigurerbare og oppgraderbare som overhodet mulig, understreker Gundegjerde, for på den måten å kunne koble målerne til deres egne gateway-teknologi.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen