Topmenu

Metercloud blant finalistene på CeBIT

Greenbird utvikler Metercloud, en skybasert integrasjonstjeneste som utfordrer tradisjonelle integrasjonsløsninger for å støtte utrulling og drift av smarte strømmålere og smarte nett. Nå er de nominert som finalist i den prestisjetunge CODE_n konkurransen på den store CeBIT-messen i Hannover i mars.

- Metercloud er en integrasjonstjeneste som støtter alle sentrale prosesser knyttet til implementering og drift av AMS. Løsningen sikrer effektiv håndtering store mengder innsamlet data slik at nettselskapene kan utnytte sin investering i smarte nett. I stedet for å tilby timebaserte prosjekter, leverer vi dette som en standardisert tjeneste i nettskyen. For kunden betyr det lave investerings- og forvaltningskostnader, tilgang til beste praksis for integrasjonsprosesser, økt fleksibilitet og en ”pay as you go” betalingsmodell. Dette sikrer at nettselskap kan realisere integrasjon av ny og innovativ teknologi med langt lavere risiko enn tidligere, forklarer Thorsten Heller, CEO i Greenbird.

 – Men da utfordrer dere kanskje konsulenter og andre etablerte selskaper i bransjen?

– Ja, det stemmer. Vi konkurrerer egentlig også mot oss selv. For Greenbird jobber jo også med tradisjonell systemintegrasjon. Men vi har kjørt veldig mange prosjekt for smarte strømmålere både i Sverige og Norge, og vi ser at det er mange fellestrekk i prosessene hos nettselskapene. Det er ikke lenger ”state of the art” å levere alt som konsulenttimer. Vi ønsker å tilby systemintegrasjon som en tjeneste fordi det gir kunden muligheter til å høste gevinster fra dag en. Vår målsetting er å gjøre systemintegrasjon enkelt, sier Heller.

– Hva med små nettselskaper, er det like enkelt for dem?

– De er viktige for oss. De store selskapene har ofte integrasjonsløsninger fra før. De små har verken kapasitet eller kompetanse på integrasjon, og for dem blir det enda viktigere å ha tilgang til en standardisert løsning. Ellers blir det vanskelig for dem å utnytte data som blir samlet inn i smarte nett. Samtidig er det sånn at også store nettselskap må implementere alle prosessene som de trenger for å drifte smarte nett, og de prosessene vil bli implementert i Metercloud. Gjennom denne integrasjonstjenesten kan vi egentlig si at nettselskapene får anledning til å dele kostnadene ved å realisere integrasjoner. Større nettselskap vil også ha et betydelig potensial til å redusere sine prosjektinvesteringer, sier Thorsten Heller.

Produktsjef Kent Narvhus Oksdøl har det kommersielle ansvaret for tjenesten. Han sier at Metercloud gir nettselskapene god fleksibilitet til å møte en framtid som innebærer en omfattende transformasjon.

Kent Narvhus Oksdøl og Thorsten Heller i Greenbird.

Kent Narvhus Oksdøl og Thorsten Heller i Greenbird.

One Response to Metercloud blant finalistene på CeBIT

 1. Thorsten Heller 9 mars, 2015 at 15:53 #

  Bidra å fremme norsk teknologi og norsk innovasjon på CODE_N konkurransen under årets CeBIT.

  Gi din «social vote» og din stemme for her: http://bit.do/cebit

  Etter du trykker på «vote for us» knappen, blir det bedt å identifsere deg via Facebook og / eller Twitter.

  Hjelp å sette Norge på innovasjonskartet under verdens største IT-messe!

  Takk
  Thorsten Heller / Greenbird Integration Technology

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen