Topmenu

Millioner å spare på smart jordfeilovervåking

Jordfeil har lenge vært et problem i det norske el-nettet – både for forbrukere og nettselskap. Derfor har smartmålerleverandøren Aidon utviklet et system som automatisk finner og lokaliserer jordfeil. Det vil spare nettselskapene for millionbeløp.

Når det oppstår jordfeil i det elektriske anlegget, kan dette være til bry både for deg og naboene, og i noen tilfeller fører det til reell fare. For nettselskapene er det først og fremst kostbart. De må sende ut letemannskaper som ofte bruker timer eller dager på å lokalisere feilen.

Det problemet vil nå kunne løses – så snart smarte strømmålere (AMS) med jordfeilovervåking er installert rundt i norske hjem. Dette vil bety store besparelser for nettselskapene, og vil øke sikkerheten for deg som forbruker.

Les mer i Volt nr 2 – 2013.

Aidon har nå konstruert smarte energimålere for det norske markedet som inneholder kontinuerlig måling av jordfeil og som kan sende direkte varsel og lokaliseringsinformasjon til nettselskapet når de inntreffer sier, Rolf Pedersen, forretningsutvikler i Aidon Norge.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen