Topmenu

Ny elektronikk i ærverdige kraftstasjoner

Hydro Projects har sammen med Voith Hydros avdeling i Trondheim ansvaret for elektrobiten på den delen av prosjektet som skal fullføres i perioden 2014–2015. I år jobbes det med modifikasjon og utbytting av kontroll- og koblingsanlegg for de to kraftstasjonene på Såheim og Vemork.

På Såheim byttes i år kontrollanlegg for fellesanlegg og magnetiseringsutrustning for aggregat 1 og 2, de to eldste. Dette er gamle relébaserte stasjoner som er utgått på levetid både når det gjelder reservedeler og teknologi. Nå står nye PLS-baserte kontrollanlegg for tur.

På Vemork byttes det i år også kontrollanlegg og magnetiseringsutrustning for det ene aggregatet. I tillegg ruster de opp et utendørs 300 kV koblingsanlegg. Utskiftingen avsluttes i 2015.

Kontrakten for disse to årene er på 60 – 70 millioner kroner, bare på elektrosiden.

Det er gamle, ærverdige stasjoner dere jobber på? – Ja, dette er historisk grunn. Det ligger en utfordring i det også, at man skal bygge i et eksisterende anlegg, hvor det er mye som er installert fra lang tid tilbake. Men det finnes heldigvis veldig god dokumentasjon. Godt tegningsgrunnlag på begge stasjonene, sier Fredrik Skatvedt, som er ansvarlig for elektrodelen hos Hydro Project.

En annen utfordring er at de i år skal gjøre oppgraderinger på to av tre aggregater på Såheim, og ett av to på Vemork. De resterende skal moderniseres i 2015. Mens det byttes utstyr til de utvalgte aggregatene, skal de andre holdes i drift. De får en interimfase der de kjører gammelt og nytt anlegg parallelt.

Fredrik Skatvedt, er ansvarlig for elektrodelen hos Hydro Project her sammen med Per Hostvedt i Hydro Project, ansvarlig for mekaniske arbeider både i vannveier og kraftstasjoner.

Fredrik Skatvedt, er ansvarlig for elektrodelen hos Hydro Project her sammen med Per Hostvedt i Hydro Project, ansvarlig for mekaniske arbeider både i vannveier og kraftstasjoner.

Les mer i Volt nr 5 – 2014.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen