Topmenu

Ny milepæl i Lysebotn

I Lysebotn har arbeidet med nytt kraftverk nådd en viktig milepæl. Entreprenørselskapet Implenia er nå framme ved starten på kraftstasjonshallen. – Arbeidet er i rute, og det sikrer framdriften i prosjektet, sier Bjørn Roger Otterdal som leder prosjektet for Lyse Produksjon.

- Nå øker aktiviteten betraktelig i Lysebotn. Vi kan jobbe med både trykktunnel og avløpstunnel i tillegg til kraftstasjonen. At vi er kommet til denne milepælen er viktig fordi det sikrer tidsplanen for montasje av elektromekanisk utstyr i 2017, sier Otterdal.

Når arbeidet med å sprenge ut kraftstasjonen starter på nyåret, vil transport av stein ned til sjøen også øke på. Transport av stein foregår på den midlertidige anleggsveien som er laget. I november starter arbeidet med å lage ny lukekammertunnel ned mot den fremtidige utløpstunnelen fra Lysebotn2 kraftverket. Dette arbeidet vil pågå frem til april/mai neste år.

Oppe ved Strandvatn er planen at arbeidet med å sprenge ny tilløpstunnel skal fortsette etter nyttår.- Hvis vær og føre tillater det skal vi drive noen uker til på nyåret, sier Otterdal. Den nye kraftstasjonen Lysebotn2 ligger 1450 meter inne i fjellet og skal erstatte dagens kraftverk som er over 60 år gammel. Den nye stasjonen vil produsere 15 prosent mer energi av det samme vannet som i dag. Nytt kraftverk vil produsere 1500 GWh fornybar energi.

– Arbeidet er i rute, og det sikrer framdriften i prosjektet, sier Bjørn Roger Otterdal som leder prosjektet for Lyse Produksjon.

– Arbeidet er i rute, og det sikrer framdriften i prosjektet, sier Bjørn Roger Otterdal som leder prosjektet for Lyse Produksjon.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen