Topmenu

Offisiell åpning av Sima-Samnangerledningen

-Vi må investere rett og i rett tid, sa statsråd Tord Lien da han tirsdag 28. januar foretok den offisielle åpningen av Sima-Samnangerledningen på Samnanger transformatorstasjon.

Ledningen er bygd for å sikre strømforsyningen i Bergensområdet og mellom Hardangerfjorden og Sognefjorden. I tillegg legger den til rette for å utnytte både dagens vannkraftverk på en god måte, og for ny fornybar kraft til å knytte seg mot forbrukerne. Den legger også til rette for ombygging og vedlikehold av andre ledninger i regionen.

–På det meste var rundt 120-150 personer i arbeid samtidig for å få ledningen på plass. Alt stål og alle liner har blitt fløyet ut av helikoptre, noe som krever særdeles godt samspill mellom arbeidere på bakken og dyktige piloter. Den tyngste masten ved ett av fjordspennene veier 35 tonn. Det måtte 260 helikopterturer til, fortalte konserndirektør Håkon Borgen, da han og takket alle for innsatsen.

Kroatiske Dalekovod har hatt ledningsentreprisen, men lokale og regionale leverandører har også bidratt i prosjektet. Til sammen har Dalekovod og Statnett brukt ulike lokale og regionale leverandører for i størrelsesorden 150 millioner kroner.

Den tyngste masten ved ett av fjordspennene veier 35 tonn. Det måtte 260 helikopterturer til, fortalte konserndirektør Håkon Borgen, foto:Statnett.

Den tyngste masten ved ett av fjordspennene veier 35 tonn. Det måtte 260 helikopterturer til, fortalte konserndirektør Håkon Borgen, foto:Statnett.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen