Topmenu

På veien mot en gigawatt

De største turbiner og generatorer som er bygget av Voith er igang satt ved kraftverket Xiluodu på Jinsha River i Kina. Etter en vellykket 72 timers testkjøring, overlot Voith den første av i alt tre turbiner med generatorer til China Three Gorges Corporation. Med en effekt på 784 MW setter Voith ny rekord.

Xiluodu-demningen er en demning under utbygging i elven Jinsha som renner ut i Chang Jiang, i provinsen Sichuan i Kina. Det blir en 278 meter høy buedam. Den vil stå i samband med Xiangjiaba-demningen. –Prosjektet er et viktig skritt på veie mot den første GW enhet. Gratulerer til hele Voith teamet som har bidratt til det største enkelt prosjekt ved Voith Hydro, sa Dr. Roland Münch, Member of the Corporate Board og Management, Chairman of the Management Board of Voith Hydro.

Kraftproduksjon fra vannkraft spiller en stadig viktigere rolle i Kina. Voith er en av verdens ledende teknologi partnere for kraftverk operatører. For fem år siden begynte selskapet å levere komponenter til Xiluodu vannkraftverket. Hver av de tre Francisturbinene som er levert av Voith har en effekt på 784 MW og med en luftkjølt generator på 855,6 MVA. Bare generatorrotoren har en vekt på 1 350 tonn. Samtidig har rotoren en diameter på 13,7 meter og med en høyde på fire meter.

Installasjonen av den første enhet i Xiluodu kraftverk startet for 1,5 år siden i nært samarbeid mellom Voith Hydro i Shanghai og Voith’s forskning- og utviklings laboratorium for vannturbiner og generatorer. Byggingen av maskinene ble offisielt avsluttet nå med ferdigstillelsen av den 72-timers lange testkjøringen, som hadde kontinuerlig overvåking av ingeniører fra Voith.

Les mer i Volt nr 4-2013

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen