Topmenu

Polens største produsent av lav og mellomspennings bryteranlegg

Polske ZPUE produserer blant annet lavspentbrytere, mellomspennings brytere med luft eller SF6-gass, og komplette transformatorstasjoner, som de leverer til betydelige deler av Europa. På tross av store aktører som ABB, Schneider og Siemens som konkurrenter, har de stor tro på egne ambisjoner, og ser på Norge som et interessant marked. De har bygget opp en stor ekspertise og kunnskap, og leverer utstyr som er konkurransedyktig på pris og kvalitet.

Firmaet ble startet i 1988 av Bogusław Wypychewicz, i hans private garasje, med fire ansatte. I dag har selskapet totalt over 3000 ansatte. Vi besøker hovedkontoret og en av fabrikkene i Wloszczowa, en by som ligger ca. 100 km nord for Krakow, og der tar vi en prat med Krzysztof Jamroz, styremedlem og Commercial Director.

– Jeg har jobbet for ZPUE i 25 år, og steg for steg har vi økt porteføljen. Vi har hele tiden brukt mer penger på investeringer enn profitt. I dag er vi på børsen i Warszawa, men strategien er fortsatt den samme. ZPUE ønsker å være ledende på teknologi og produksjon av elektrisk utstyr brukt til distribusjon av elektroenergi på lav- og mellomspenning, opp til 35 kV. Men dette er en korttidsstrategi.

– Etter dette vil vi se an hvordan markedet beveger seg. Jeg tror at neste steg for oss vil bli de høyere spenningene, sier Jamroz.

For selskapet er de største konkurrentene på verdensbasis ABB, Schneider og Siemens.

– Vi startet med å sammenligne oss med disse selskapene på det polske markedet, men i dag er vi også sterke konkurrenter utenfor Polen, som i Tyskland, Tsjekkia, Slovakia, Nederland og en del land i Øst-Europa. Vi jobber også aktivt i Brasil, Argentina og Emiratene. Vi ønsker flere kontakter, kunder og større portefølje i alle europeiske land, men også i resten av verden. Norge er veldig interessant for oss, for vi har kvalitetsprodukter med gode referanser å tilby nettselskapene. E.ON, Vattenfall og Cern er noen av våre kunder, forteller han.

Les mer i Volt nr 3 – 2016

Vår filosofi er komplette løsninger, slik at vi er ansvarlige for alt, sier Dr. Ing. Waclaw Zajac, Area Sales Director Export Departement og Management Board Representative.

Vår filosofi er komplette løsninger, slik at vi er ansvarlige for alt, sier Dr. Ing. Waclaw Zajac, Area Sales Director Export Departement og Management Board Representative.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen