Topmenu

Populært seminar om måleteknikk i Tyskland

Det tyske selskapet Seba KMT har siden 60-tallet holdt populære seminarer om måleteknikk. Her kan deltakere fra hele verden lære om kabelfeilsøking- og testing, deteksjon, påvisning og utvelgelse. Seba Nor, den norske avdelingen, hadde denne gangen med seg rundt 20 måleinteresserte fra ulike bransjer til en ukes opphold på fabrikken i Baunach, Tyskland.

– Én gang i året er vi her nede, og da inviterer vi med oss norske energiverkskunder. Det kan også være kunder fra privat industri, Statoil, Shell – eller Jernbaneverket, som er her nå. Men vi har til felles at alle jobber med elektro, og har et eller annet med kabeltesting, kabeldeteksjon eller feilsøking å gjøre. Så vi er her for å lære bort litt mer måleteknikk. Lære dem å bli bedre på feilsøking, og vise dem nye metoder, sier daglig leder i Seba Nor, Leif Bjørge Pedersen.

Seminaret inneholder omtrent halvparten teori og resten praktiske øvelser. De oppholder seg i et stort seminarbygg som fabrikken stiller til disposisjon.

– Litt av grunnen til å dra ned hit er det store, fine kabeltestfelt på utsiden. Der kan vi gjøre faktiske målinger på kabler med mange ulike feil på. Vi har også ubegrenset tilgang til mengder av måletekniske instrumenter og utstyr, så vi kan få testet mye forskjellig. Dette synes kundene er nyttig. I tillegg er det en hyggelig ramme rundt det hele, med bespisning og sosialt samvær på kveldene.

– Og dere har invitert kunder hit helt fra dere startet?

– Helt siden Seba Nor ble grunnlagt i 1982, har man hatt denne tradisjonen. Lenge dro vi ned to ganger årlig, både på vårseminaret i mars og dette oktober-seminaret. Men siden 2008 har jeg valgt å reise bare én gang i året. Det er litt omfattende å være borte fra kontoret en hel uke. Men vi holder på tradisjonen, for kurset er populært. Vi får som regel en del henvendelser allerede før vi har sendt ut invitasjonen, forteller Pedersen.

Les mer i Volt nr 8 – 2014.

Daglig leder i Seba Nor, Leif Bjørge Pedersen og salgsingeniør Vidar Stene på testfeltet i Baunach.

Daglig leder i Seba Nor, Leif Bjørge Pedersen og salgsingeniør Vidar Stene på testfeltet i Baunach.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen