Topmenu

Portabelt testapparat for høyspent

BAUR fra Østerrike produserer utstyr for høyspenttesting, og tilpasser også biler med disse verktøyene. Den tradisjonsrike familiebedriften har sett en enorm utvikling fra analogt til digitalt utstyr, og i dag har tastatur og mus tatt over for knapper og knotter i de høyteknologiske bilene.

Selskapet ble grunnlagt i 1945, som et enkeltmannsforetak – og som hos Google og Microsoft startet eventyret i en garasje. Der reparerte grunnleggeren Josef Baur radioer og walkie-talkier som en bi-geskjeft mens han studerte til elektroingeniør på universitetet. Gjennom dette arbeidet skaffet han seg noen kontakter, blant annet ledelsen i det lokale energiselskapet. De lurte etter hvert på om det var mulig for ham å finne opp et veldig lite, portabelt testapparat for høyspent. Dette var starten for BAUR, som nå er en verdensledende produsent av slike apparater.

Det er Andreas Freis, sales and application engineer hos BAUR, som stødig tar oss gjennom selskapets tidlige historie. Han forteller videre:

– Etter hvert ble det ikke mulig å drive dette alene, og Josef Baur bestemte seg for å utvide firmaet. Nå har vi rundt 150 ansatte i Østerrike, og er også lokalisert i Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Spania, Hong Kong og Brasil. Vi har et salgsnettverk over hele verden med over 90 representanter, og i Norge bruker vi Maxeta.

Les mer i Volt nr 3 – 2016

Baur.web

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen