Topmenu

Riktig utstyr og materiell

Vi var så heldige å få bli med Troms Kraft Entreprenør en novemberdag ute på jobb, og fikk se med egne øyne hvor store besparelser man kan oppnå når montørene har riktig utstyr og materiell. Denne avdelingen har tre beltekjøretøyer en Prinoth GT3000, en Prinoth GT2000 og en Prinoth GT1200 av ulik størrelse, og de har høstet mange gode erfaringer med et slikt verktøy i en ellers beinhard jobb.

– Så, hvorfor er dette verktøyet så bra?

– En av fordelene er at det blir mye mindre belastning på montørene. De jobber enklere og mer effektivt, og siden det er et beltekjøretøy, kan man ta seg frem på steder der man ikke når frem med andre fremkomstmidler, sier avdelingsleder Dag Thorstensen.

– Hvordan var det før dere hadde disse kjøretøyene?

– Det var veldig vanskelig! Vi hadde problemer med å komme oss frem, og ofte måtte vi leie helikopter. Vi jobbet mye mer tungvint. Oppe i mastene måtte vi kanskje være fire eller fem mann, mens i dag er vi to som gjør samme jobben. Istedenfor at montørene måtte klatre og stå i masta, og vinsje opp utstyr, så står de nå i en kurv, fortsetter Thorstensen.

– Og i kurven er det komfortabelt?

– Ja, for dem som takler å være høyt oppe, er det veldig greit, smiler avdelingslederen.

– Denne krana kan løfte ca. 40 meter opp. Da takler man de fleste stolpene som er i nettet her oppe.

– Og du Stian Solheim er en av dem som trives i høyden?

– Ja, og jeg synes det er veldig fint å få muligheten til å kjøre stor maskin med kurv. Den forenkler arbeidet veldig mye for oss, spesielt i komposittmaster som er veldig tunge å klatre i. Det er noe helt annet enn både tre- og stålmaster, så å klatre i dem ville gitt en helt annen slitasje enn tidligere. Dette verktøyet har stor positiv innvirkning nå når vi jobber mye med kompositt. Så går det mye fortere, og det hjelper jo også på motivasjonen, sier han.

– Så det er en helt ny hverdag for dere, nå da?

– Vi har brukt kurv ganske lenge. Den mellomste maskinen har vi brukt mye, så vi er vant med kurv. Vi har tre maskiner i tre forskjellige størrelser. Det er jeg og en kollega som kjører maskinene. Vi tar selvfølgelig jobben på høyeste alvor, for det er store og dyre maskiner vi håndterer, men i tillegg er det moro. En fin jobb!

Les mer i Volt nr 9 – 2015

– Det er veldig fint å få muligheten til å kjøre stor maskin med kurv. Den forenkler arbeidet veldig mye for oss, spesielt i komposittmaster som er veldig tunge å klatre i, sier Stian Solheim.

– Det er veldig fint å få muligheten til å kjøre stor maskin med kurv. Den forenkler arbeidet veldig mye for oss, spesielt i komposittmaster som er veldig tunge å klatre i, sier Stian Solheim.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen