Topmenu

Samarbeider om Schizophyllan

Som en del av samarbeidet, er selskapene undersøke offshore anvendelse av innovativ teknologi «Schizophyllan» som er utviklet av Wintershall og moderselskapet BASF å øke produksjonen fra oljefelt (EOR). Partnerne er enige om å forske sammen på ukonvensjonelle ressurser som skifergass og olje.

–Gjennom den planlagte samarbeid med Statoil, er Wintershall spiller også en rolle i å forlenge levetiden for produksjon av reservoarer og øke utvinningsgraden på feltet, et strategisk mål om Statoil og den norske regjeringen, sier Martin Bachmann, styremedlem i Executive Directors av Wintershall og ansvarlig for leting og produksjon. Wintershall har flere tiår med erfaring i teknikker for økt oljeutvinning.

–Gjennom den planlagte samarbeid med Statoil, er Wintershall spiller også en rolle i å forlenge levetiden for produksjon av reservoarer og øke utvinningsgraden på feltet, et strategisk mål om Statoil og den norske regjeringen, sier Martin Bachmann, styremedlem i Executive Directors av Wintershall og ansvarlig for leting og produksjon.

Sammen med morselskapet BASF utvikler Wintershall nå en ny miljøvennlig teknologi for å øke utvinningsgraden fra enkelte oljereservoarer: biopolymeren Schizophyllan, som er produsert av en sopp. Den gelatin-aktig substans fortykker vann som er sprøytet inn i innskuddet for å øke oljeproduksjonen. Wintershall er i ferd med å starte en onshore felttest av denne innovative teknologien i Nord-Tyskland. –Vi vil sammen gjøre bruk av den innsikten vi får og videreutvikle sin søknad, for eksempel offshore i Nordsjøen, Bachmann sa.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen