Topmenu

Satser på store energiprosjekter i Norge

Avtalen gjelder modernisering av elektrosystemer, driftskontroll og installasjon av Hydros fem vannkraftverk på Rjukan, og er vunnet i konkurranse med andre aktører. Avtalen har en verdi på 89 millioner kroner, med opsjoner på ytterligere oppdrag til en verdi av 100 millioner. Arbeidet forventes å avsluttes i 2015.

Gjennom kjøpet av E&I Intressenter AB og tidligere ervervelse av Troll Power AS har Goodtech fått på plass en slagkraftig prosjekt- og kompetanseorganisasjon også i det norske markedet. Med over 1400 ansatte og cirka 1,8 milliarder kroner i omsetning, vil nye Goodtech bli en betydelig nordisk systemleverandør og entreprenør innen elektro, automasjon, miljø- og industriteknikk. Målet vårt nå er å ta de store energiprosjektene i Norge. Vi ønsker å bygge kraftverk, vi ønsker å rehabilitere og modernisere kraftverk og vi ønsker å bygge transformatorstasjoner opp til 420 kV, sier Jan Heiberg-Andersen og Yngve Aabø i Goodtech Power.

Dette er det største og viktigste prosjektet Goodtech har vunnet i Norge hittil, og det er en fantastisk start for vårt sammenslåtte selskap, sier Goodtechs konsernsjef Vidar Låte. Det faktum at Hydro inviterte oss inn som leverandør, og at vi deretter vant den harde internasjonale konkurransen, er en fjær i hatten for oss. Dette markerer Goodtechs evne til å løse komplekse prosjekter der gjennomføring og timing er avgjørende, sier han.

Vannkraftsystemet på Rjukan omfatter fem kraftstasjoner – Frøystul, Vemork, Såheim, Moflåt og Mæl som la grunnlag for Hydros virksomhet i Telemark. Vemork var verdens største kraftverk da det ble bygget i 1911. Til sammen har de fem kraftverkene en årlig kapasitet på om lag 3 tera-wattimer (TWh). Det utgjør 30 prosent av Hydros totale årsproduksjon i et normalår og over to prosent av all kraftproduksjon i Norge.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen