Topmenu

Skreddersyr utstyr for terrengkjøretøy

Rundt 40 beltemaskiner har rullet ut fra produksjonslokalene til Owren AS på Vingrom de siste 5 årene. Med et innkjøpt chassis som grunnlag bygger de skreddersydde maskiner etter kundenes ønsker og behov. I mange av disse prosjektene står Palfinger Norge som viktig samarbeidspartner og leverandør av kraner.

– Vi har holdt på med denne maskinen i 5 år. Dette henger sammen med at Prinoth tok over beltedivisjonen til Bombardier i Canada. Disse maskinene kommer fra samme fabrikken som gamle Muskeggen, som sikkert mange kjenner til. Da vi fikk disse maskinene, fant vi ut at vi skulle satse mot energimarkedet og linjemontører. Det har vi truffet på, og har nå levert over 40 maskiner i Norge. Kundene er både private selskaper og kommunale kraftselskaper. Vi leverer i alle størrelser, fra den minste med 6 tonns lastekapasitet, og opp til 21 tonn. På disse setter vi på kraner, og ofte bestemmer kranstørrelsen størrelsen på understellet. Vi har aldri bundet oss til en spesiell kranleverandør, men vi har gjennom disse årene samarbeidet stadig mer med Palfinger Norge. Det er fordi de har god ekspertise, og viser styrke på dette området, sier Thorstein Ouren i Owren AS.

Maskinene er beltegående kjøretøy, og er fremkommelige i alt slags terreng. De innehar både klatreegenskaper og bæreevne uten å skade terrenget for mye, og er tilpasset transport i veiløst terreng.

Palfingers produkter kommer fra Østerrike. Kranene tilfredsstiller veldig strenge krav, både europanormer og særskilte norske retningslinjer ut fra bruksområde. De har overvåkning av støttebein, som gjør maskinene veltesikre.

– Vi lager individuelle løsninger ut fra bruksområder og ønsker, så det er unike prosjekter for hver kunde. Maskinene kan blant annet leveres med egne strømaggregater som er drevet hydraulisk for å kunne produsere strøm når man er ute, egne kompressorer, hydraulikkuttak for å drive hydraulisk verktøy, og hydrauliske spolemaskiner. Det er ingenting vi ikke har klart å løse enda. Det er derfor vi bygger her i Norge, for å tilpasse kundens behov og norske forhold, forteller Jan Erik Bjørnstad i Palfinger Norge.

– Kravet til sikkerhet og reduksjon av belastningsskader gjør at markedet med personkurver og -heiser er økende. Kundene som bruker utstyret gir tilbakemelding om at arbeidet går mye raskere og lettere, og det gir dem jo også konkurransefortrinn, fortsetter han.

Palfinger leverer sammenleggbare kraner, som gjør at man i tillegg kan ha med seg noe på et lite plan. De har nå levert en kran med rekkevidde opp mot 40 meter, med 14 teleskopiske bommer – kanskje den største som er levert i Europa – til Troms Kraft Entreprenør.

Les mer i Volt nr 9-2015

– Vi har stort fokus på, at når vi har levert en maskin, skal kunden ha god opplæring. Vi går grundig gjennom både bruk og vedlikehold, sier Thorstein Ouren i Owren AS.

– Vi har stort fokus på, at når vi har levert en maskin, skal kunden ha god opplæring. Vi går grundig gjennom både bruk og vedlikehold, sier Thorstein Ouren i Owren AS.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen