Topmenu

Størst i verden på havvindkraft

Storbritannia har nå bygget ut mer vindkraft til havs enn resten av verden til sammen. I 2013 vil britene få mer strøm fra fornybare kilder enn fra kjernekraft. Verdens foreløpig største vindkraftverk til havs, Thanet Offshore Wind Farm med 300 MW fordelt på 100 turbiner ble åpnet i høst av Vattenfall. Vindkraftverket ligger utenfor kysten av Kent i England.

Storbritannia har nå 5000 MW vindkraft installert, hvorav 1300 MW til havs. Det betyr at de har flere havvindturbiner i drift enn resten av verden til sammen, ifølge bransjeorganisasjonen RenewableUK.

Britene får nå i overkant av fire prosent av strømforsyningen sin fra vindkraft, eller nok til å forsyne nærmere tre millioner britiske hjem med fornybar energi. Og dette er bare begynnelsen.

Storbritannia har som kjent mål om å bli en supermakt innen vindkraft. Nærmere 2600 MW (966 turbiner) er for tiden under bygging på land og til havs, og ytterligere 6200 MW (2311 turbiner) har fått konsesjon. Målet er å dekke 25 prosent av strømbehovet innen 2020.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen