Topmenu

Statkraft Ventures og ETF Partners investerer 5 millioner dollar i Greenbird

Greenbird er en lønnsom og raskt voksende programvareleverandør og spesialist på integrasjon av IT-systemer. Selskapet er klar leder i hjemmemarkedet og har nettselskap som representerer mer enn 80 % av det norske markedet på kundelisten. Nå utvikler det Oslo-baserte selskapet sin internasjonale kundebase. Tjenesten Metercloud.io og Ghostwriter leveres som Software as a Service, og åpner for at nettselskap raskt kan implementere en fleksibel IT-arkitektur for drift av smarte målere for strøm.

IT-arkitekturen for smart måling av strøm er kompleks og krever integrasjonsløsninger som sikrer rask implementering og framtidig fleksibilitet. Metercoud.io er en integrasjonstjeneste som effektivt håndterer data fra smarte målere av strøm og tilbyr konnektorer til etablerte leverandører av fagsystemer. Ny teknologi og nye IT-systemer kan derfor settes i drift i løpet av noen dager i stedet for flere måneder. Metercloud.io er i kontinuerlig utvikling for å møte endringer i bransjen, regulering og sikkerhetskrav. Derfor er dette en framtidsrettet løsning som sikrer at nettselskaper ikke må gjennomføre skreddersydde integrasjonsprosjekter.

“I Statkraft Ventures er vi klar over utfordringene knyttet til integrasjon av IT-systemer når strømnettet blir stadig mer intelligent. For å sikre avkastning på investeringene i smarte strømnett, må IT-systemene tilpasse seg raskt. Greenbird tilbyr nettopp denne fleksibiliteten og leverer dette som en nettskytjeneste. Etter å ha etablert seg som en ledende leverandør i Norge, ser vi en stor mulighet for at Greenbird kan vokse globalt,” sier Matthias Dill, managing director i Statkraft Ventures.

“Det som overbeviste oss med Greenbird var visjonen og energien i teamet,” sier Arne Morteani, partner i ETF Partners. “De har identifisert et virkelig behov i markedet og ledende nettselskap har allerede tatt i bruk deres Metercloud.io integrasjonstjeneste. Vi er stolte over å kunne tilføre kapital for å sikre videre vekst for Greenbird.”

“Tradisjonell systemintegrasjon er ikke egnet for drift av smarte strømmålere,” sier Thorsten Heller, CEO i Greenbird. “Vi trenger en helt ny tilnærming. Metercloud.io er en integrasjonstjeneste som er utviklet for å kjøre i nettskyen. Tjenesten reduserer påkrevd tid for systemintegrasjon fra opptil 12 måneder til mindre enn en måned. Ikke minst vil Metercloud.io være grunnlaget for en IT-arkitektur som utvikler seg etterhvert som nettselskaper vil ta i bruk avanserte fordeler med smarte målere av strøm. Vi konkurrerer ikke med andre big data programvareleverandører, men senker barrierene for alle i økosystemet.”

Greenbird er et norsk programvare- og løsningsselskap. Selskapet har hovedkontor i Oslo og vokser internasjonalt med ansatte som har glødende interesse for programvare i energibransjen. Greenbird er etablert som en leder for integrasjonsløsninger og betjener nettselskap som eier mer enn 80 % av det norske markedet. Integrasjonstjenesten Metercloud.io støtter transformasjonen mot digitale nettselskap og smarte nett.

Statkraft Ventures GmbH er et europeisk venture capital-selskap som jobber med eksepsjonelle entreprenører som leverer disruptive løsninger i energibransjen. Selskapet er støttet av Statkraft Group, Europas største produsent av fornybar energi. Statkraft Ventures investerer med tradisjonelle vilkår for venture capital. Selskapet investerer årlig 10 millioner euro.

ETF Partners støtter talentfulle entreprenærer og ledere med kapital og erfaring. Midlene kommer fra institusjonelle investorer, globale konsern og familieinvesteringer. Vi skaper verdi ved å investere i teknologiselskaper som gjør en forskjell. Vi kaller det ‘bærekraft gjennom innovasjon’. Environmental Technologies Fund og Environmental Technologies Fund 2 L.P. er støttet av EU gjennom ‘Competitiveness and Innovation Framework Programme’ (CIP).

Fra venstre, Matthias Dill, Managing Director, Statkraft Ventures, Thorsten Heller, CEO, Greenbird og Arne Morteani, Partner, ETF Partners.

Fra venstre, Matthias Dill, Managing Director, Statkraft Ventures, Thorsten Heller, CEO, Greenbird og Arne Morteani, Partner, ETF Partners.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen