Topmenu

Store på traverser og skap

El-tjeneste AS i Steinkjer ble startet i 1982 av Olav Iversen, og hadde nullpunktsikring som første produkt. I dag har selskapet 20 ansatte, og er blitt store på traverser og skap. Vi har møtt salgsansvarlig Lars Dahle og senioringeniør Bjørn Anton Westad til en prat.

Etter oppstarten med nullpunktsikring, begynte man med kabelfestemateriell. På 90-tallet ble interessen for traversløsninger i aluminium vekket, ettersom tre råtnet og stål var tungt. En del andre firmaer hadde prøvd dette med aluminium, uten å lykkes helt.

– Mange rådet oss til å la være den gangen, for de hadde ikke tro på at vi fikk det til, men vi jobbet intenst med traverser, og la alt annet til side. Skulle vi få det til, måtte vi ha fullt fokus. Etter to år begynte det å rulle, forteller Lars Dahle.

– Det var en bekymring for styrken i aluminiumtraversen. Men montørene var også på vår side på grunn av vektbesparelsen og presset på for aluminium. I dag har vi en løsning der vi holder oss godt innenfor alle kravene. Profilene er tilpasset slik at er sterke nok, men ikke mye sterkere enn det. For da blir de også dyrere. De er godt innenfor målene når det gjelder styrke, og ofte mye sterkere enn stål, forteller han videre.

Bjørn Anton Westad forteller at de i dag har ni forskjellige profiler for å imøtekomme kravene som har kommet etter hvert. De tilbyr i dag traverser fra 22 kV og opp til 132 kV.

– Vi holdt på med 22 kV helt til begynnelsen av 2000-tallet. Da begynte vi med større profiler. Nå leverer vi til både distribusjons- og regionalnett. All bearbeiding gjør vi her på fabrikken, og har investert voldsomt i maskinparken. Vi har blant annet Nord-Europas lengste fres på 23 meter, topp moderne og CNC-styrt, forteller Dahle.

Etter at traversproduksjonen var etablert, begynte de å se på dette med skapprofiler og skap. Motor- og fjernstyring av brytere startet firmaet veldig tidlig med.

– Vi var vel noen av de første som limte aluminiumskap, som er helt vanlig i dag. Vi så at det gikk an å spare tid på produksjonen, og laget en profil for aluminiumskap som er grunnlaget for signalskapene, som i dag er utvidet til å overvåke nettanlegg, gatelys, og FX-skap med FX-brytere i. Vi har et bra spekter, men det store er signalskapet. Vi ansatte Bjørn i 2009, hovedsakelig med tanke på å styrke dette med skap, fortsetter salgsansvarlig.

Les mer i Volt nr 7 – 2015

El-tjeneste har nylig inngått en stor avtale med Infratek AS om levering av skap til Hafslund, med opsjon på å levere 1050 skap til nettovervåkning og AMS-innsamling sier, salgsansvarlig Lars Dahle og senioringeniør Bjørn Anton Westad.

El-tjeneste har nylig inngått en stor avtale med Infratek AS om levering av skap til Hafslund, med opsjon på å levere 1050 skap til nettovervåkning og AMS-innsamling sier, salgsansvarlig Lars Dahle og senioringeniør Bjørn Anton Westad.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen