Topmenu

StormGeo har kjøpt analyseselskapet Nena AS

Nena, med hovedkontor i Oslo, er et ledende europeisk analyseselskap som leverer prisprognoser og markedsanalyser til energisektoren i Europa, hvor værdata utgjør en fundamental del av grunnlaget for analysene. StormGeo tilbyr allerede analyser til energitradere og tjenester til kraftbransjen. Oppkjøpet vil gi StormGeo en ledende posisjon innen produksjonsprognoser og prisprognoser i energimarkedene.

–Vi er glade for å ha funnet en partner som deler vårt fokus på kvalitet og som bringer med seg kritisk kunnskap om et energimarked i endring, og avansert modelleringskompetanse. Kombinasjonen av StormGeo og Nena vil styrke våre tjenester og analyser basert på big data, sier Kent Zehetner, administrerende direktør i StormGeo.

Christian Sjødin, administrerende direktør i Nena sier,

–Nena vil møte nye behov i markedet, og sammen med StormGeo skal vi bidra til å skape en økt verdi for våre kunder. Med StormGeo er vi nå også en del av et verdensledende selskap, som med global rekkevidde vil gi oss tilgang til en stor kundebase.

–StormGeo har alltid erkjent og respektert kvaliteten på markedsanalyser fra Nena. Sammen skal vi utvikle nye løsninger og kombinere enestående markedsanalyser med ubegrenset tilgang til værdata for å differensiere StormGeo ytterligere i bransjen, sier Jostein Mælan, leder for fornybar energi hos StormGeo.

StormGeo, med hovedkontor i Bergen, er en av verdens største kommersielle leverandører av værtjenester og avanserte løsninger for beslutningsstøtte for værkritiske operasjoner. Selskapet har en verdensomspennende kundebase innen offshore olje og gass, shipping, fornybar energi, media og luftfart. Selskapet har 320 ansatte fordelt på 22 kontorer i 16 land, hvorav 7 er globale døgnopererte varslings- og beredskapssentre. Hovedeiere er EQT (56.2%) og DNV GL (26.4%).


Nena, er et ledende analyseselskap som leverer prisprognoser og markedsanalyser til nordiske og europeiske kraftmarkeder, fornybare markeder, olje og LNG, kull og tørrbulk. Selskapets kundebase omfatter kraftverk, fond, banker, rederier, private investorer og myndigheter.

Fra venstre, Christian Sjødin (CEO Nena) og Jostein Mælan (Vice President Renewables StormGeo), foto: StormGeo.

Fra venstre, Christian Sjødin (CEO Nena) og Jostein Mælan (Vice President Renewables StormGeo), foto: StormGeo.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen