Topmenu

Strøm til Martin Linge-plattformen

Siemens har inngått en avtale med Total E&P Norge om byggingen av et elektrifiseringsanlegg på land utenfor Bergen. Avtalen har en verdi på halv milliard kroner, og Martin Linge får dermed hele energibehovet dekket med kraft fra land.

Administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens og administrerende direktør Martin Tiffen i Total E&P Norge AS har inngått en avtale på byggingen av et landanlegg som skal forsyne Martin Linge-plattformen med strøm.

Avtalen innebærer at Siemens får et totalansvar for byggingen av et landanlegg som sørger for strøm til Martin Linge, et olje- og gassfelt som ligger om lag 160 kilometer vest for Kollsnes i Hordaland hvor anlegget skal stå, ved den norsk-britiske sokkelgrensen. Elektrifisering av norsk sokkel er i tråd med myndighetenes langsiktige mål om å redusere CO2-utslippene fra olje- og gassindustrien. Og Martin Linge blir nå blant de første plattformene på norsk sokkel som velger bort alle forurensende gassturbiner til havs, med ren fornybar kraft fra land.

–Elektrifisering av olje- og gassvirksomheten med kraft fra land er et viktig tiltak for å redusere klimautslippene og øke effektiviteten i produksjonen. For å lykkes med dette kreves det avansert og innovativ teknologi. Det er derfor en stor anerkjennelse til oss som leverandør når fremtidens olje- og gassplattformer blir realisert med energieffektive og miljøvennlige løsninger fra Siemens, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens i Norge.

Les mer i Volt 4-2013

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen