Topmenu

Tilknytningsskap for el, måler og ekom

Stansefabrikken har de siste to årene brukt mye tid og ressurser på utviklingen av et nytt tilknytningsskap. Den nye normen NEK-399 definerer hvordan et felles knutepunkt for ekom, netteier, boligeier og elektriker skal utformes. Skapet produseres hos Stansefabrikken Ukmerge i Litauen.

Vi møter produkt- og markedssjef hos salgsfirmaet Stansefabrikken Products, Brian Dreng Karlsen, i fabrikkparken i Ukmerge, 68 kilometer vest for hovedstaden Vilnius.

Nesten all produksjon foregår nå herifra, og selv er han på besøk her mange ganger i året for å sjekke kvaliteter, snakke om nye produkter og funksjoner, og for å være sosial med sine litauiske kolleger.

– Det nye tilknytningsskapet kan brukes i eneboliger eller i rekkehus; hus som ikke har for mange boliger, og der det ikke er oppganger og slikt. Det er dette boligprinsippet vi satser på i denne omgang, forteller Brian Dreng Karlsen.

– Dere har lang tradisjon for å lage både skap og postkasser. Var dette skapet en helt ny ide?

– Sammen med en samarbeidspartner var vi med i høringsgruppen i normkomitéen. De lurte på om vi kunne gi dem en prototype på et slikt skap, lenge før normen ble ferdig. Da lagde vi dette skapet, som nå ser veldig annerledes ut enn det første produktet. Vi fikk en god del tilbakemeldinger på hva som fungerte – og ikke. Basert på dette, og i dialog med samarbeidspartnere, har skapet blitt slik det er i dag. Vi er på tredje eller fjerde versjonen nå, og kanskje vil det komme enda noen endringer i løpet av høsten og neste år, sier Dreng Karlsen.

Les mer i Volt nr 6 – 2015

Stansefabrikken_Litauen_skap

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen