Topmenu

Totalleverandør av smarte nett

Ericsson er den største globale aktøren innen telecom og relaterte tjenester. De regner med at i 2020 vil rundt 50 milliarder enheter være koblet opp i mobilnettet, og de siste årene har selskapet tatt steget inn i bransjer som kommer til å bidra til denne veksten. Ett av de prioriterte områdene er kraftbransjen.

I dag går 40 % av all mobil-trafikk på verdensbasis gjennom systemer levert av Ericsson. De er veldig store innen drift av operatørenes nett. Flere og flere setter dette ut til eksterne, så på verdensbasis er det godt over en milliard mobilabonnenter som hører til i nett som er drevet av Ericsson. Dette gjør dem størst på dette feltet.

Aksel Aanensen, administrerende direktør i Ericsson Norge, forteller mer om selskapets planer innen kraftbransjen:

– Nå eksploderer det innenfor kraftbransjen. En av grunnene er at alle strømmålere skal kobles opp. I Norge er fristen 1. januar 2019. Derfor skjer det veldig mye lokalt i Norge akkurat nå, og vi har holdt på med dette i global sammenheng i en del år. I den regionen jeg tilhører, Norden-Baltikum-sfæren, har vi fått en stor kontrakt på nesten 700 000 målepunkter i Estland, med fullt ansvar for utrulling og drift. I Sverige har vi en avtale på 600 000 målere, hvor vi gjør drift og modernisering, og så har vi overtatt en avtale i Finland, hvor vi skal drifte 700 000 målepunkter.

– Estland er nybrottsarbeid, i og med at de er i ferd med å rulle ut nå, slik som vi begynner med i Norge. I Sverige og Finland er det annen-generasjon, for der har man holdt på en stund, og er i ferd med å oppgradere og bytte litt rundt på leverandører. Vårt fokus nå er å posisjonere oss i det norske markedet, sier han.

Han forteller at drivkreftene er kommunikasjon og konnektivitet, som er viktig når alt skal være online.

Aksel Aanensen, administrerende direktør i Ericsson Norge, forteller mer om selskapets planer innen kraftbransjen.

Aksel Aanensen, administrerende direktør i Ericsson Norge, forteller mer om selskapets planer innen kraftbransjen.

Les mer i Volt nr 8 – 2014.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen