Topmenu

Uglen har full oversikt

BKK Nett har fått utviklet et praktisk og nyttig verktøy som de kaller Uglen. Ved hjelp av dette kan selskapet ha full oversikt når det gjelder kompetanse, autorisasjoner og opplæring blant de ansatte.

– Vi hadde bruk for et kompetansestyringsverktøy og e-læringsprogram. For 2–3 år siden var vi ute og innhentet tilbud fra leverandører, og gikk flere runder for å finne det vi best kunne benytte oss av. Vi var en gruppe fra ulike deler av selskapet som jobbet med dette, og kom med kravspesifikasjoner ut fra hva den enkelte jobbet med, forteller Terje Strandtun.

Uglen er en database som gir full oversikt over de ulike montørene, og hva de har av autorisasjon, sertifikater og kompetanse. Et godt system for dette er helt nødvendig, og spesielt på montørsiden, der mye er lovpålagt.

– Ja, i dag holder det ikke å si at man kan. Alt må dokumenteres. Vi har lagt inn all kompetanse de har fra før, og det nye blir lagt inn fortløpende. Så får man også opp alle de obligatoriske kursene de må gjennom, både årlig og med lengre varighet. Vi blir også varslet når kurs går ut, og må fornyes, sier han.

BKK merker at det blir stadig strengere dokumentasjonskrav til montørene.

– Ugle-basen er også et verktøy vi bruker for å melde folk på kurs. Jeg kan bare huke av hvilke montører jeg ønsker skal ta et kurs, og så får de epost eller SMS om tid og sted. Så legger kursholderne inn kursbevis på den enkelte deltaker. Databasen blir oppdatert direkte med kompetansen til den enkelte, sier Strandtun.

Les mer i Volt nr 6 – 2015Uglen i Padden

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen