Topmenu

Utfordrende billøp for elbiler på fjellveger

Lørdag 20. august arrangeres billøpet Electric Challenge 2016 i fjellområdene rundt Lillehammer. Løpet er det eneste billøpet for elektriske og plugg inn-hybridbiler i Norge som er godkjent av Norges Bilsportforbunds reglement. Flere hydrogendrevne biler vil også delta.

Nær 20 elbiler er påmeldt løpet, som går på tøffe fjellveger som vil gi både elbilene og mannskapet en skikkelig utfordring. Det er NMK Sør Gudbrandsdal som arrangerer løpet i samarbeid med energiselskapet Eidsiva.

- Det er tredje året på rad vi arrangerer løp for utslippsgunstige biler, forteller prosjektleder for elbilløpet, Inge Møller.

- Løpet inngår som en del av billøpet Lillehammer Challenge, som er en del av den norske challengecupen. Det kjøres etter mønster av rally slik det ble kjørt på 1950- og 60-tallet. Konkurranseelementet er kjøring på gjennomsnittshastigheter og noe orientering. Løpet avsluttes på Norsk Vegmuseums område på Hunderfossen med to fartsetapper på en kilometers lengde, sier han.

- Det er viktig å vise at el som drivstoff har en framtid også under røffe kjøreforhold, og at dagens elbiler mestrer harde påkjenninger, sier Møller.

Elbilløpet Electric Challenge er ca. 90 kilometer langt, og går på kjente rallyveger fra 1960-tallet i Lillehammer og Øyerfjellet.

Jan Sverre Tangen og Ellen Nordstrand Veskje fra Lillehammer er klare til start i fjorårets Electric Challenge. I år er det tredje gang de stiller til start.

Jan Sverre Tangen og Ellen Nordstrand Veskje fra Lillehammer er klare til start i fjorårets Electric Challenge. I år er det tredje gang de stiller til start.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen