Topmenu

Vurderer Skandinavia og Norge

UPS-produsenten COMEX har hovedkontor i Gdansk, Polen, og har markedsandeler i en rekke land. Nå ser de mot Skandinavia, og ønsker å distribuere UPS-løsninger til kunder i Norge på linje med Eaton, Schneider og andre etablerte aktører.

Selskapet ble etablert i 1987, og fra starten solgte de UPS-løsninger fra store, kjente merker som APC, Eaton og Emerson. I 1995 inngikk de samarbeid med sveitsiske Cover Energy.

– Vi har bygd en veldig sterk posisjon i Polen med UPS-produktene, og vi er representert innenfor industri, medisin, myndigheter og finans. Vi er leverandør til 50 % av polske banker og forsikringsselskaper, sier Michal Wasilewko, som er Development Department Manager i selskapet.

I fjor kjøpte de opp sveitsiske Cover Energy, og ble produsenter av UPS-er. De har fabrikker i Kina, der all produksjon foregår.

– Vi tilbyr utstyr for eksisterende bygninger. Vi selger ikke små UPS-er under 1 kVA. Der er konkurransen veldig stor, og marginene lave. Vi fokuserer på spesifikke UPS-er for store kunder, i størrelsen 1–600 kVA, forteller han.

For tre år siden bestemte de seg for å utvide virksomheten også utenfor Polen, og nå er de representert i tolv land.

– Disse selskapene er våre distributører, og år for år får vi stadig bedre posisjoner. Så langt har vi ingen distributører i Skandinavia, men det ønsker vi oss. Det neste steget vil være dette markedet, sier Wasilewko.

Les mer i Volt nr 6/7 – 2016

– Vi har planer om å delta på flere internasjonale messer denne høsten: i Kroatia, Bulgaria og Hviterussland. Neste år planlegger vi å reise på messe i Norge, sier Michal Wasilewko i Comex.

– Vi har planer om å delta på flere internasjonale messer denne høsten: i Kroatia, Bulgaria og Hviterussland. Neste år planlegger vi å reise på messe i Norge, sier Michal Wasilewko i Comex.

No comments yet.

Legg igjen en kommentar

Laget med Wordpress av Sigrun Norhagen